Lystfisker Lars udstiller sine flotte naturillustrationer

Naturen og lystfiskeri er de store passioner for det kendte bysbarn.

Mange kender nok Lars Østergaard Jensen fra hans virke som underviser i tegning og akvarel på Christiansfeld Ungdomsskole. Og man ser ham ofte i gadebilledet.

Egentlig drømte han om at skrive, måske blive journalist, men interessen for naturen og i særdeleshed fiskeriet førte Lars Østergaard Jensen i en helt anden retning.

Mens de jævnaldrende kammerater lavede typiske ”drengestreger”, tog den unge Lars Østergaard Jensen ud for at fange sommerfugle, haletudser, og hvad der ellers fandtes der langt ude i naturen.

Senere blev det fiskeriet, der vakte hans interesse, og som teenager cyklede han ofte selv ud for at fiske i lokalområdets søer og vandløb.

Men det blev mødet med en inkarneret lystfisker og underviser, Knud Hegnet, der for alvor fik Lars Østergaard Jensens øjne op for tegning og akvarel.

Noget forfærdeligt bras

– Knud Hegnet var lærer på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, og jeg afleverede et kladdehæfte til ham med nogle af mine hurtigt skitserede tegninger. Hans evaluering var klar: ”Det er noget forfærdeligt bras!”

– Heldigvis er jeg ikke typen, der giver op, så jeg spurgte ham, hvad der skulle til, hvis man ville optages på Kunsthåndværkerskolen. Så det blev de næste halvandet år til mange samtaler om tegning. Og i 1973 blev jeg så optaget på Grafisk Linje, fortæller Lars Østergaard Jensen.

I 1978 dimitterede han, og siden da har Lars Østergaard Jensen blandt andet illustreret, fotograferet og skrevet hundredvis af artikler til lystfiskermagasiner og bogforlag i både Danmark, Tyskland og Norge.

Udstiller i Sognehuset

Det er tillige blevet til flere illustrationsprojekter om vandmiljø til bøger og informationshæfter sammen med biolog Bent Lauge Madsen og senest en permanent udstilling på Vemb Folkeuniversitet.

Lokalt vil mange kende Lars Østergaard Jensen fra hans virke som underviser i tegning og akvarel på Christiansfeld Ungdomsskole samt LOF og AOF i Haderslev og Kolding. Han har også skrevet mange artikler til Christiansfeld Avis – bl.a. om historiske steder, som man tage på vandreture til.

Kendt ansigt

Lars er et kendt ansigt på gaderne i Christiansfeld. Han har ikke bil og elsker at gå. Og bedst er det, hvis han møder nogen, han kan sludre med på fortorvet.

I perioden 1. juni til 31. august kan man opleve en anden side af Lars, nemlig en række af Lars Østergaard Jensens flotte illustrationer og akvareller. De er nu udstillet i Tyrstrup Kirkes Sognehus. Søndag den 4. juni var der fernisering umiddelbart efter søndagens gudstjeneste. Og nu kan man bare gå ind i Sognehuset i åbningstiden og betragte de flotte illustrationer.

/eng/Henri.

Se også