Foredrag om tre grænselandsskæbner

Flemming Nielsen

Foredrag på Genforenings- og Grænsemuseet, Koldingvej 53, Frederikshøj, 6070 Christiansfeld den 15. juni 2023 kl. 15 til 16.30.

I øjeblikket tilbyder tidligere journalist Flemming Nielsen sit foredrag om hans helt personlige bidrag til 100 årsjubilæet for Sønderjyllands genforening med Danmark i 2020. Lykke, Flemmings hustru, er partner, når han fortæller. Hun fremviser fotos m.v. for publikum og er suffløse, når klappen går ned hos gemalen.

”TRE GRÆNSELANDSSKÆBNER” er beretningen om Flemming Nielsens tipoldeforældre, begge fra det sydlige Sønderjylland. – Begge fik en grusom skæbne. Den tredje – hans morfar – fik en mere blid skæbne. Som dansksindet sønderjyde blev han tvunget til at deltage i Første Verdenskrig som prøjsisk soldat, men kom hjem igen og fik et langt og godt liv sammen med sin familie

Flemming Nielsen er født i Kliplev sydvest for Aabenraa i 1948 – hans far var ansat ved DSB og moderen hjemmearbejdende.

Efter endt skolegang i 1965 fik Flemming mulighed for at ”snuse” til journalistfaget på Vestkysten i Tønder, og blev i 1969 udlært, efter 3 år i mesterlære på Sønderjyden i Sønderborg.

Herefter var Flemming Nielsen 3 år ved dagbladet BT, 10 år på Vendsyssel Tidende og var indtil han i 2008 gik på pension, ansat som Journalist på Danmarks Radio i Aabenraa (Radio Syd) som bl.a. studievært, nyhedsvært,

Se også