Molle går til kamp mod skadelige plastikposer

Forslag fra Dansk Folkeparti i Kolding om afskaffe miljøskadelige mad affaldsposer med miljøvenlige poser

FÆLLES: Kolding Kommune udlevere godt 10.000.000 poser årligt til indsamling af madaffald. Borgerne har taget godt imod ordningen og de ”grønne” poser strømmer ind med madaffald. Men hagen ved det er bare, at poserne er lavet af miljøskadeligt plastik, og det vil Dansk Folkeparti gerne have ændret.

  Dansk Folkepartis medlem af Plan- og Teknikudvalget, Molle Lykke Nielsen, fra Hejls. Han siger til Fælleavisen:
– Ti millioner plastikposer, er rigtig meget plastik. Faktisk er det over 110 tons plastik. Og det er en modsætning til, at ville gøre noget godt for miljø og klima ved, at genanvende madaffald – og så samtidig bruge så meget plastik. Der for har jeg stillet forlag om, at vi nu får undersøgt mulighederne for at erstatte de mange plastikposer med poser, der er biologisk nedbrydelige.
Han påpeger, at der nok er en økonomisk forskel, men der også en miljømæssig forskel:
– Nu skal vi have undersøgt, hvad vi kan gøre, og hvad mulighederne er. Jeg har set, at blandt andre Roskilde Kommune har indført biologisk nedbrydelige poster, og der irriterer mig, at Kolding også på dette vigtige punkt sakker bagud. Man skal tænke på, at en plasticpose er 400 år om at blive nedbrudt i naturen, mens den pose jeg foreslår er væk på et år og skader dermed ikke naturen, lyder det fra Molle Lykke Nielsen. /seb

 

Se også