Henriette arrangerer babytummel i Vamdrup

– At se de små øjne funkle af glæde, når forældrene vender dem rundt i en kolbøtte eller kaster dem op i luften – det kan kun gøre en glad, siger Henriette.

– Babyer har godt af at røre sig. Hvis de ikke får bevægelse nok, kan de få problemer med deres motorik, siger Henriette Eriksen, Skanderup.

Det er baggrunden for, at hun igen starter et hold op med ”babytummel” i Arena Syd-hallen i Vamdrup.

Holdet henvender sig især til forældre på barsel.

– Hvor store skal babyerne være for at komme med?

– Vi har haft dem lige fra 3 uger til ca. 1 år. Når de begynder at kravle for meget, skal de istedet på et krybe- kravle-hold, fortæller Henriette, som også har sådan et hold. Hun har også haft hold specielt for fædre og specielt for mødre. Og ud over Arena Syd arrangerer hun også babytummel i KUC i Aagade i Kolding.

– Du kommer fra Skanderup, hvorfor arrangerer du ikke et hold i Lunderskov?

– Der er for få til et hold, men de kommer så bare til Vamdrup i stedet.

– Hvordan tumler I med babyerne?

– Vi slår kolbøtter med dem og træner højre og venstre hjernehalvdel. Her trænes grovmotorik, sansemotorisk udvikling gennem leg og øvelser. Babyen lærer egen krop at kende, forklarer Henriette, der er uddannet babytummel-instruktør. Men det er også glæden, der driver hende:

– Babytummel er motorisk udvikling, der giver livsglæde. At se de små øjne funkle af glæde og smilene, der spreder sig på de små læber, når forældrene vender dem rundt i en kolbøtte eller kaster dem op i luften – det kan kun gøre én glad, siger Henriette.

– Babytummel er vigtigt for børnenes motoriske udvikling, og det giver desuden kvalitetstid mellem babyen og den voksne.

Der starter babytummelhold i uge 35 i Arena Syd i Vamdrup tirsdage. I Kolding er det om onsdagen. Tilmelding skal ske igennem AOF. Man kan bare søge efter ”Vamdrup”. Henriettes Babyunivers findes også på Facebook. Der starter løbende nye hold.

Der er arrangeret ”babytummel” i Arena Syd-hallen i Vamdrup.
Se også