Mindretal i byrådet: Taps børnehave skal bevares!

Molle beskylder SF for at sige ét og gøre noget andet.

Molle Lykke Nielsen kritiserer Hans Holmer og SF for kun at tale børns sag i valgkampe og skåltaler.

LÆSERBREV:

I Christiansfeld Byråd kæmpede et stort flertal for, at Christiansfeld Kommune skulle sammenlægges med Kolding. Det blev den største del heldigvis, og derfor er byen Christiansfeld i dag en renoveret “perle” med handel og erhverv.

Men nu kæmper det nye flertal i Kolding Byråd for at lukke den lille, unikke børnehave i Taps, hvor der kommer børn, som trives godt i det lille univers. Der går ca. 20 børn i gennemsnit, og det er ikke alene “lokale“ børn, men de kommer fra både Ødis, Sjølund, Hejls, Christiansfeld og Vonsild m.fl. Kun fire børn er fra Taps, har jeg fået oplyst.

Min og Dansk Folkepartis modstand bunder i mange ting. Søren Rasmussen, der er udvalgsmedlem af Børne- og Uddannelses-udvalget, har stemt imod lukningen. Jeg bakker ham fuldstændig op og forstår ikke argumenterne fra formanden for udvalget, Hans Holmer, SF. Citat i Jyske Vestkysten: ”Hvis der lå flere daginstitutioner til 20 børn rundt om i kommunen, ville det kræve en kommunal økonomi med flere penge“.

Hans Holmer, (SF) formand for B&U-udvalget, går ligesom flertallet ind for lukning af Taps Børnehave.

SF buldrer i valgkampe og skåltaler altid frem med, at de vil det bedste for børn og unge. Hvorfor vender Hans Holmer ikke øjnene imod sig selv og spørger: Hvilke fordele kan en lille daginstitution have i det lille barns fremtid ved at vokse op i rolige og stille pædagogiske rammer? I stedet for i en stor institution, der gør nogle børn stressede med deraf følgende problemer.

I min optik kunne udvalget sige, at i stedet for nye indsatser til alle de problemstillinger, der kommer i børnenes opvækst, kunne dette lille “univers“ i Taps bestå og udnyttes til fordel for børn, der ikke “rummer” det store.

Molle Lykke Nielsen
Medlem af Byrådet for Dansk Folkeparti
Mosegyde 11, Hejls

 

Se også