Forventer 3.000 på gårdbesøg i Jordrup

Klap en kalv, se køernes senge eller hop i halmen. Det er nogle af de ting, familier fra hele landet kan opleve søndag d. 17. september, når 35 Arla-landmænd åbner stalddørene.

Én af dem er 35-årige Peter Schelde, som driver Nørupgård i Jordrup nær Lunderskov. Og han glæder sig til at fortælle de nysgerrige gæster, hvordan hans landbrug fungerer.

”Vi åbner gården for at give folk en oplevelse, og fordi vi gerne vil fortælle, hvad dansk landbrug kan,” siger Peter Schelde, der de sidste 8 år har været driftsleder på Nørupgård, der ejes af hans far.

Peter Schelde bor på gården sammen med sin kone og sine tre børn og har efterhånden et par års erfaring med at være vært til Åbent Landbrug. Hans oplevelse er, at det for mange er noget af en øjenåbner.

”Det er altid en aha-oplevelse for dem, der ikke har besøgt et landbrug før. De bliver fx meget overraskede over, hvordan vi beskæftiger os med dyrevelfærd og tilgodeser koens behov,” siger Peter Schelde. Han fortæller, at Nørupgårds 650 sortbrogede køer sover i specielle ko-senge, får hudpleje og har mulighed for nedkøling.

Forventer 3.000 sydjyder på besøg
Den 35-årige Arla-landmand forventer op mod 3.000 besøgende d. 17. september, og han og familien glæder sig.

”Vi håber, at de besøgende får en rigtig god dag og et godt indblik i, hvor meget vi rykker os i det danske landbrug. De besøgende vil jo gerne se på køerne og kalvene, men jeg håber også, at de vil være nysgerrige på vores klimatiltag. For det er vigtigt, at danskerne ser, hvor meget vi faktisk har gang i, når det kommer til den grønne omstilling,” siger Peter Schelde og fortsætter:

”Vi fortsætter med at suge viden til os og gør alt, hvad vi kan, for at reducere vores klimaftryk.”

Han peger på, at de på Nørupgård bl.a. opvarmer gårdens huse med overskudsvarmen fra mælken, og at de har meget fokus på, hvor godt køerne udnytter det foder, de får. Det har nemlig stor betydning for koens CO2-udledning. Derfor overvåges køernes foderindtag elektronisk.

De besøgende får også lov at smage på lokale produkter og produkter fra Arla.

Peter Schelde, som glæder sig til de mange besøgende.
Se også