Andreas og Victorias store festdag med heste i København

Vores to populære hestekuske, Andreas Brøchner, Hjerndrup, og hans barnebarn Victoria, tog i august hestene med til Dansk Køreselskabs jubilæum på Christiansborg Ridebane i København.

Her kører hestevognene lang kanalerne i det indre København.

– Det er nok en af de største oplevelser i mit liv, indrømmer Andreas Brøchner rørt, da vi sammen kigger på billederne fra hans og barnebarnet Victorias besøg i København med deres to elskede heste.

De to hesteentusiaster har nemlig været til Dansk Køreselskabs 50 års jubilæum.
Selskabet består af 10 afdelinger rundt om i landet, og Brøchner er så med i den sønderjyske – eller slesvigske afdeling.

I alt var 43 spand heste med til jubilæet. Heraf var de 7 spand fra Sønderjylland. De mange hestespand defilerede forbi tribunen på Christiansborg Ridebane, hvor den hesteinteresserede prinsesse Benedikte sad og beundrede synet af hestene og de gamle køretøjer.

Mange tilskuere var til stede, og mange stod også stille og beundrede hestekøretøjerne på deres ca. 6 km lange tur rundt i Københavns indre by. Garderhusarerne var også med i optoget, og ridende politi sørgede for, at alt gik godt.

Med i optoget var også den kendte Carlsberg-vogn.

Andreas var med sine 87 år den ældste deltager, mens hans barnebarn Victoria på 15 år formentlig var den yngste kusk. Hun bor i Favrvrå og har selv to heste. Andreas har i ca. 40 år kørt hestevogne i forbindelse med den Slesvigske Vognsamling ved Tørning Mølle, som nu desværre er lukket. Andreas nåede at blive æresmedlem.

Heste og vogne var forud bragt den lange vej til København ombord i lastvogne og hestetransporter.

Nu er hestene hjemme igen, og kan jævnligt ses til særlige begivenheder.

Se også