Anja og Neil vil hjælpe i Brasilien

Kunstner-ægtepar fra Lunderskov tager til Brasilien for at bringe håb, drømme og kunst til udsatte familier og gadebørn.

Anja & Neil Tye fra Lunderskov har i år valgt at bruge deres tid, penge og evner på at bringe håb og drømme til unge i storbyen Fortaleza i Brasilien.

Til dagligt arbejder Anja på Lunderskov Efterskole ,hvor hun bl.a. er teaterlærer og manuskriptforfatter.

Neil har atelier i Spinderihallerne i Vejle.
Men til oktober tager de til Fortaleza, Brasilien. Her skal de bl.a. lave workshops for familier og børn, der har det svært.

– Ikke alt kan der sættes ord på. Og det er her, vi oplever, at kunst og udtryk kan være med til at bringe ro, håb, inspiration og motivation. Hvis vi kan være med til at bakke op om igangværende projekter og give noget af det videre, som vi kan, så er det jo helt fantastisk, siger de to.

Give håb til nogen
– De familier, unge og børn, som vi møder gennem projekter og workshops, får mulighed for at udtrykke deres håb, drømme og fremtidsønsker gennem kreativitet, teater, poesi og kunst i en tryg og inspirerende ramme.

Gennem dette håber vi at give hjælp til teambuilding, problemløsning, lederskab, og det at tale offentligt, forklarer Anja og Neil.

Udstilling til slut
Planen er, at deres “Breath of life” projekt skal slutte af med en udstilling i et anerkendt galleri i det centrale Fortaleza. Her vil alle børn og familier få mulighed for at udstille side om side med andre kunstværker, forklarer Anja og Neil. Udstillingen bliver en del af den officielle “Children’s month” som er i oktober i Brasilien.

Neil Tye vil også udstille flere egne værker med inspiration fra de forskellige workshops, omgivelser og mennesker.

Disse malerier vil blive sat til salg, og overskuddet går til projekterne.

Ikke alene
– Vi skal samarbejde med flere forskellige grupper i Fortaleza, men vores hovedsamarbejdspartner er “Vitoria” rehabcenter Ceara, – der arbejder med udfordrede familier og forældreløse.

Vi har også en god kontakt til det danske og brasilianske konsulat i Fortaleza, til kirker, der driver forskellige hjælpeprogrammer og missionsorganisationen IRIS. Så vi er super spændte, fortæller Anja og Neil fra Lunderskov.

Hvis man ønsker at støtte til bl.a. materialer og transport, kan man give via mobilepay på: 9864BY “Brasilien”.

Se også