Også fire foredrag og rundvisninger på Håndværkets Dag

De arbejdende håndværkere findes både i gården og på 2. sal i Søstrehuset.

I løbet af Håndværkets Dag på lørdag i Søstrehuset i Christiansfeld kan man også krydre dagen med et eller flere af fire spændende foredrag.

Restaurering af Enkehuset
I Søstrehusets Korsal holdes foredrag om den igangværende restaurering af Enkehusets vestfløj. Det er restaureringsarkitekt Carsten Kronborg Hald Olesen fra tegnestuen Linjen, der fortæller. Hvis vejret tillader det, afsluttes foredraget med en rundtur omkring Enkehuset, hvor de bygningsdele, der allerede er restaureret, fremvises.
Det sker kl. 11.00 i Søstrehusets korsal, 1. sal.

Fremtidens Parcelhus
Niels Knoth, som er bygningskonstruktør og snedkermester, vil fortælle om sit projekt med at undersøge erfaring og viden om de materialer og byggemetoder, der blev anvendt ved husbygning for op mod 250 år siden, for at få nye perspektiver på bæredygtigt husbyggeri.
Han har udarbejdet et forslag til et parcelhus, der er opført af bæredygtige materialer, som man anvendte i husbygning for 250 år siden. Et bindingsværk-inspireret parcelhus opført i douglastømmer og hempcrete. Selve udførslen og opbygningen af bygningen er forsøgt optimeret, så parcelhuset bliver økonomisk konkurrencedygtigt med andre tilsvarende opførselsprincipper.

Det sker kl. 12 og 13.30 i Søstrehusets kantine, indgang fra gården.

Fremtidens håndværker
I en fremtid, hvor man ikke kan sparke sig frem for robotter, kunstig intelligens og automatisering af processer, bliver et af de mest interessante og udfordrende spørgsmål:
Hvad skal en håndværker af kød og blod kunne på fremtidens arbejdsmarked? Hvilke arbejdsopgaver bliver der flere af for håndværkerne, og hvilke bliver der færre af? Hvilke kvaliteter rummer fremtidens arbejdsliv som håndværker? Og hvordan ser fremtidens unge på arbejdet og livet som håndværker?

Taleren Carsten Beck er fremtidsforsker på Institut for Fremtidsforskning. Han arbejder bl.a. med fremtidens arbejdsmarked og de trends, som påvirker fremtidens arbejdsliv.
Det sker kl. 12.30 i Søstrehusets korsal, 1. sal.

Den Nysgerrige Håndværker
Hvorfor er det vigtigt at bevare evnen til at udføre godt traditionelt håndværk? Mads Okking fortæller om, hvor han kommer fra for at give en fornemmelse af den udvikling, han selv har gennemgået.

Mads Okking er udlært murer og stenhugger og har opnået en solid viden inden for bygningsbevaring. Han er vært og producer af podcasten ”Den Nysgerrige Håndværker”.
Det sker kl. 14.00 i Søstrehusets korsal, 1. sal.

Med guide rundt i Christiansfeld
I løbet af dagen er der byvandringer med guider i Christiansfeld – her skal man huske at købe sin tur i god tid på Museum Koldings hjemmeside.

Det sker kl. 13 og tager 90 min. Billet koster 80 kr., men børn under 18 år går med gratis.
Udgangspunkt: Brønden på kirkepladsen ”Grev Zinzendorfs Plads”.

”Kammerherreinden fortæller”
Man kan også deltage i en tidsrejse anno 1781 med skuespillerne Yvonne Andersen og Erik Lysbjerg.
Varighed: 30 min.
Tid: Kl. 11.00 og kl. 12.00
Pris: 60 kr. Børn gratis.
Sted: Søstrehusets hovedtrappe.
Henri.

Se også