Gæster for 6 år siden: Nu bygger de violiner

Kirsten Sanders og Carl Otte Højer Sørensen fra Mors

For 6 år siden var Kirsten Sanders og Carl Otte Højer Sørensen fra Mors gæster på Håndværkets Dag i Christiansfeld. De kom bare for at se på.

– Vi så dengang nogen fra Kolding, der byggede violiner, og det så spændende ud. Og så fik vi selv lyst til at prøve. Og nu står vi her med en stand, fortæller de.

Det tager ca. 300 timer at bygge en violin. Og det dobbelte til en cello.

Parret bruger ahorn og gran til violinen, fordi det giver en smuk bund. Til gribebrættet og skruerne bruger man normalt ibenholdt, men den træart er nu fredet, så man bruger en lignende hård træart, som fx redhead.

Ligesom de ca. 80 andre violinbyggere i Danmark, er de med i Foreningen til Violinbygningens Fremme. Se www.violinbygning.dk.

Parret har ikke planer om at sælge deres violiner.

– De hænger bare til pynt, og så spiller vi måske lidt på dem, når der ikke er nogen, der lytter, ler Carl Otto. Men faktisk er violinerne blevet bedømt af pofessionelle musikere, og de har fået meget ros.

Der findes stadig 10-12 professionelle violinbyggere i Danmark. Og deres violiner kan koste fra 40-80.000 kr. Og en gammel Stradivarius violin kan koste mange millioner!

 

Der blev spundet uld og kartet garn og kniplet i det gamle Søstrehus ligesom i gamle dage, hvor der boede op til 200 kvinder i huset. Heraf de yngste på sovesalene øverst.
For at få plads til udstillerne var der også stillet en pavilion op i haven.
Se også