Kim og Peter vil nu have flere til at spille squash i Christiansfeld

Kim Ullerup og Peter Karlskov Sebelius

Kim Ullerup og Peter Karlskov Sebelius fra TKC Squash i Christiansfeld er netop hjemvendt fra en uge på Club La Santa Sport, hvor de har været på en intens træner- og netværkstur gennem Dansk Squash Forbund.

Squashklubben TKC Squash i Christiansfeld, kan i 2023 fejre 20 års fødselsdag.
Kim og Peter vil gerne være med til at opkvalificere klubbens trænere. For trænerne er en vigtig del af klublivet. De er også med til at sørge for, at nye spillere hurtigt kan komme i gang med sporten.

Derfor takkede klubben ’ja’, da Dansk Squash Forbund i foråret tilbød plads på en uges trænings- og netværkstur sammen med squashtrænere fra hele Danmark.

Skal komme til gavn hjemme i klubben

Hjemme i TKC Squash i Christiansfeld skal den nye viden, som Kim og Peter har fået med hjem, nu komme klubbens øvrige medlemmer til gavn, fortæller Peter Karlskov Sebelius:
”Vi er ret sikre på, at det, vi har fået med i rygsækken af øvelser og tips og tricks til vores ugentlige klubaften/herreklub, vil give medlemmerne mere lyst, sammenhold og sjov omkring squashen.

Lige nu er det 100% motion og pay & play, men med lidt ekstra krydderi burde vi kunne udbygge og få flere til at komme oftere og profitere af det hyggelige sociale liv i klubben.

35 Squash trænere og spillere fra hele Danmark var med.
Programmet bød på både teoretiske og praktiske øvelser. Deltagerne talte om, hvordan man skaber et godt idrætsmiljø for piger og drenge og træner nøgleøvelser, der er vigtige for kunne være en god squashspiller.

 

Hvad er squash?

Squash er en dynamisk ketchersport, der booster konditallet og giver sved på panden.
Squash spilles på en lukket indendørs bane, ca. 6,5 x 10 meter og ca. 6 meter i højden ved den højeste væg – oftest med deltagelse af to spillere. Spillerne slår med deres ketcher til en lille gummibold op mod frontvæggen.

En duel indledes med, at den ene spiller server bolden direkte mod frontvæggen, men derefter gerne via andre vægge. Returneringen fra servemodtageren må slås direkte mod frontvæggen eller via en eller flere af de andre vægge – også bagvæggen. Bolden må spilles over hele banen. En spiller skal senest returnere bolden, inden den rammer gulvet anden gang, ellers går pointet til den anden spiller.

Squash spilles både som single og double, hvor en doublebane dog har større mål.
I Danmark er knap halvdelen af landets squashspillere organiseret i klubber under Dansk Squash Forbund, som har godt 4.000 medlemmer.

I TKC Squash i Christiansfeld får man også mulighed for at deltage i turneringer og have gavn af det sociale miljø.

Se også