Krista er SKAM her fra byen

Krista Korsholm Bojesen holder foredrag om skam.

Krista Korsholm Bojsen voksede op i Tyrstrup.

Krista Korsholm Bojesen er en at landets mest kendte psykologer, når det handler om begrebet skam. Om ikke længe gæster hun Tyrstrup sognehus for at fortælle om skam.

Mon ikke vi alle har prøvet at føle skam – at føle os forkerte og skamme os over det? Det er i hvert fald psykolog Krista Korsholm Bojesens erfaring – både fra sit professionelle liv og fra det private.

Hun har nu sagt ja til at ”komme hjem” med sit foredrag om skam.

– Jeg er vokset op på Tyrstrup Vestervej, hvor jeg havde de første gode år af mit liv i Christiansfeld, fortæller Krista Korsholm. – Nu glæder jeg mig til at komme hjem og møde nogle af de mange skønne mennesker, hvis liv jeg fik lov til at være en del af. Og ikke mindst: At møde mange nye ansigter, som har glæde af at være en del af fællesskabet i Tyrstrup sognehus.

Speciale om skam

Krista Korsholm blev landskendt som psykolog i kølvandet på den norske TV-serie Skam og hendes efterfølgende bog med samme titel. Hun holder ofte foredrag for læger, sygeplejersker og pædagoger om sit speciale, ligesom hun rundt i landet beretter om sine erfaringer i mange forskellige sammenhænge.

Går du med følelsen af skam? Følelsen af at være forkert, uelskelig, utilstrækkelig og hele tiden overvældet af alle de ting, du føler, at du burde? Måske har du endda været (eller er) sygemeldt med stress, angst, depression?

Alt det her er resultatet af skam – og ofte skyldes det manglende viden og hjælp til skammen, mener Krista.

Tro på at du har værdi

Om sit foredrag fortæller Krista, at det er for folk, der har et brændende ønske om at:
– Turde være dig selv og tro på, at du har værdi, som du er
– Have færre selvkritiske tanker og lære at rumme, at vi alle er uperfekte
– Leve mere skamfrit i ro, tryghed og glæde ved ikke at tage skamtankerne seriøst.

Krista Korsholms erfaring ligger i ikke bare at forklare om skam, men rent faktisk hjælpe og give redskaber til at komme fri af skammens lænker. Når du lærer om skammen, lærer du også, hvordan du lever skamfrit, som ofte er koden til at løse livslange problemer.

– Jeg ved godt, at et foredrag på en halv time ikke flytter det store, siger Krista, – men det kan måske være et første skridt i en ny og mere fri retning på livet.

Tyrstrup sognehus lægger lokaler til foredraget, som holdes i forbindelse med en at Tyrstrup Kirkes fællesskabsaftner. Man kan møde op til spisning kl. 18.30 – eller man kan bare dukke op kl. 19.15, hvis man ikke vil spise med. Af hensyn til maden er tilmelding nødvendig – det sker ved at sende en SMS til Else på 2649 0103.

Fællesskabsaftner holdes sidste torsdag i måneden og er et givende fællesskab omkring mad, samtale, sang og foredrag.

HBL

Se også