Rejsegilde på eftertragtet senior- bofællesskab

Formanden for ALFABO Bent Jakobsen talte.

”Hvem vil ikke gerne bo i et fællesskab, når man bliver ældre,” lød det fra Kolding Kommunes borgmester Knud Erik Langhoff, da han holdt tale ved rejsegildet i forbindelse med byggeriet af vores nye seniorbofællesskab Bøgeparken i Christiansfeld.

En vigtig milepæl i byggeriet er nu nået, og mange var mødt op for at fejre, at de 17 almene seniorboliger i 5 boligrækker med skure, haver og fællesarealer tager form.

”Det er et fantastisk byggeri, vi ser her. Og det viser, at ALFABO ikke kun tænker på nutiden, men også fremtiden,” lød det videre fra borgmesteren.

ALFABOs formand Bent Jacobsen roste i sin tale håndværkere og rådgivere for det gode samarbejde og det flotte arbejde, som er udført.

”Når den sidste sten er lagt i dette byggeri, så er ALFABOs opgave at skabe rammerne for et seniorbofællesskab, hvor tryghed, trivsel og godt naboskab er i fokus,” sagde han.

’Bøgeparken’

Seniorbofællesskabet Bøgeparken ligger i forbindelse med Skovparken, der er et boligområde bestående af familieboliger.

Beboerne i området er overvejende 50+, men de seneste år er der også konstateret en tilgang af unge børnefamilier. Idéen til at opføre netop seniorboliger i Christiansfeld bygger på den store interesse for boligformen, fortæller Bent Jacobsen.

”Det giver en god dynamik i boligområderne, når vi blander generationerne. Det er til glæde for alle. Man hjælper hinanden,” siger han.

De 17 nye seniorboliger, som forventes indflytningsklare i løbet af sommeren 2024, opføres som rækkehuse af forskellig størrelse og med masser af plads til fællesskab. Fælleshuset vil blive det centrale bindeled med blandt andet hobby- og værkstedsaktiviteter. Desuden etableres der grønne fællesarealer, som indbyder til ophold ved eksempelvis urtehaver og grillpladser.

Anne Schøning / Henri.

Se også