Rengøring hver 3. uge er uværdigt

Søren Rasmussen

LÆSERBREV: Jeg har altid fastholdt, at i Kolding Kommune har vi ingen ældrebyrde. Men jeg skal da love for, at de ældre har fået en plage. Da Socialdemokratiet og SF fik flertal i Seniorudvalget efter sidste Byrådsvalg, så er det virkelig gået hårdt ud over de ældre mennesker, der har brug for hjælp.

Senest er vedtaget, at de ældre, der får gjort rent af en hjemmehjælp, kun skal have gjort rent hver 3. uge. Det er både ulækkert og uværdigt. Forestil dig, at du har det dårligt, ryster på hånden, spilder lidt, krummer lidt hist og her – og så kan du først få gjort rent efter tre uge. Forhold, som de mennesker, der vedtager den slags, aldrig ville byde sig selv.

Desværre er det blot seneste påfund fra ”ældreplagerne” i Socialdemokratiet og SF. Selv om de kun har været ved magten i 1½ år, så har de bl.a. allerede forringet rengøring på plejehjemmene, indført robotstøvsugere i stedet for menneskelig kontakt med hjemmehjælper, sparet puljen til aktiviteter på plejehjemmene væk, sparet rengøringsmidler væk fra hjemmehjælpsmodtagerne, nedlagt daghjem for demente, afskaffet muligheden for at hjemmehjælperen handler ind for mennesker, der ikke selv kan, og rigtig meget andet.

Hver gang, man tænker, at nu kan det ikke blive ringere og mere nederdrægtigt, så finder de på noget nyt at forringe og ødelægge.

Alt dette sker uden at der er behov for besparelserne. Det sker for at skabe ”råderum” til nye initiativer på andre områder.

Søren Rasmussen
Formand for Seniorudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7, 6000 Kolding

Se også