Millioner til ’fri’ byfornyelse i Vamdrup

12,45 mio. til fornyelse af Vamdrups bymidte.

Vamdrup bliver del af et nyt forsøgsprojekt om frie bymidter, som Plan- og Landdistriktsstyrelsen står bag. Kolding Kommune får 7,14 mio. kr. fra forsøgsordningen og bidrager selv med 5,31 mio. kr., så der i alt bliver 12, 45 mio. kr. til Vamdrup.

Kommunens vision er, at Vamdrups bymidte skal opgraderes og forskønnes. Der skal skabes forbindelse mellem det nye projekt, Vores Hus, og bymidten, og nye aktiviteter i byrummet og handelslivet skal styrkes, og tomme butikker skal bruges til andre formål.

– Det vil helt utvivlsomt få en stor betydning for Vamdrup, at vi nu kan sætte et stort udviklingsarbejde i gang, hvor vi både kan skabe mere liv og forskønne bymidten i tæt samarbejde med byens borgere og erhvervslivet, siger borgmester Knud Erik Langhoff (K).
Også formand for Kulturudvalget Ole Martensen (V) er begejstret:

– Vores Hus bliver omdrejningspunktet i det nye projekt. Den energi, det engagement og den opbakning, der ligger bag etableringen af Vores Hus, bliver en godt grundlag for den videre proces, fastslår Ole Martensen.

Kommunen taler om en fem-årig proces, hvor første skridt bliver at inddrage byens borgere og erhvervsliv.

Vores Hus, der efter planen står færdigbygget og klar til indvielse ved årsskiftet, indeholder biograf, multisal, bibliotek, foyer og mødelokaler.

Det er Plan- og Landdistriktsstyrelsen, der står bag forsøgsordningen med ”frie bymidter”. Målet er at skabe liv og aktiviteter i mindre og mellemstore byer med 4-20 tusind beboere.
Før sommerferien indsendte Kolding Kommune en detaljeret ansøgning til puljen sammen med Vamdrup Byforum, Vamdrup Kino, Vamdrup Handel & Erhverv, Koldingbibliotekerne og Business Kolding.

I første omgang søgte 32 kommuner, og herfra gik Kolding Kommune videre til anden runde sammen med 13 andre ansøgere.

ABC/Henri.

Se også