Gådejagt, dragebyg og bålhygge i efterårsferien

På Skamlingsbanken, Staldgården og i Christiansfeld kan børn og voksne fornøje sig med aktiviteter i efterårsferien.

Museum Kolding har arrangeret en række spændende og hyggelige aktiviteter i efterårsferien.

’Fortabt i fremtiden’

I Unesco-byen Christiansfeld kan børn lege med i en tidsmaskine i ’Fortabt i fremtiden’.
Historien er: Under fejringen af Christiansfelds 250 års jubilæum er der opstået en hvirvel i tiden. Pigen, Clara, der boede i Søstrehuset for over 100 år siden, er blevet suget ind i tidshvirvlen og er nu landet i Christiansfeld i 2023. Selvom hun synes, at det er spændende at se, hvordan Christiansfeld ser ud nu, savner hun sin familie og de andre piger i Søstrehuset. Hun har brug for hjælp til at komme tilbage i tiden.

Ved at gå rundt i byen og finde de huse, der er på de gamle billeder, skaber deltagerne en forbindelse tilbage i tiden, så Clara kan komme hjem.

I museumsbutikken i Søstrehuset kan man hente opgaven til ”Fortabt i fremtiden”, som foregår ude i gaderne i Christiansfeld fra kl. 11-16 frem til den 22. oktober, bortset fra mandag. Det er gratis at deltage.

1943: Gestapo kommer!

På Staldgården midt i Kolding skal man finde ’Den sidste brik’.

Historien er, at lederen for modstandsbevægelsen i Kolding er i fare – Gestapo kommer! Du er nu den eneste, der kan advare ham i tide. Men hvem er han? Hvordan skal du nogensinde kunne finde ham?

Aktiviteten foregår i udstillingen ”1943 – Gestapo kommer!” på Staldgården og kræver kun et nysgerrigt barn og en voksen med en billet til udstillingen.

Det foregår frem til den 22. oktober fra 11-16.

Mandag er der lukket.

Ud i naturen på Skamlingsbanken

På Skamlingsbanken kunne man bygge sin egen drage søndag den 15. og tirsdag den 17. oktober i et drageværksted for børn og deres voksne.

Det er nu sket, men på fredag den 20. oktober kl. 13.30 kan man hygge sig med varm kakao, når der tændes op i det lille bålfad foran Besøgscentret. Her kan man lave snobrød og popcorn over bålet, og i Besøgscentret kan man købe varm kakao.

Men også de andre dage kan man stadig sagtens hygge sig. Ved kreabordet inde i centret kan man skabe sine egne efterårsbilleder. Og udenfor er en aktivitetskasse stillet frem med masser af sjove aktiviteter for hele familien – lige fra kongespil, kast med ægte hestesko til kæmpe yatzy.

Naturen på Skamlingsbanken lægger jo op til ekspeditioner ud i det store fredede område. Har man lyst til en frisk travetur, er der flere skønne og fint afmærkede ruter på Skamlingsbanken.

Man kan læse alle Museum Koldings bud på en hyggelig efterårsferie på www.museumkolding.dk.

Se også