Ølkælderen blev genåbnet i weekenden

Ølkælderen har til huse i kælderen under Søstrehuset.

Lørdag genåbnede Ølkælderen i Christiansfeld officielt med formandstale og klipning af den røde snor præcis kl.12:03 efterfulgt af gratis pølser og øl fra hanerne. Vejret var råkoldt, så de fleste trak ret hurtigt indenfor i de varmere lokaler.

Ølkælderen var ellers planlagt til lukning sammen med Café 1773 efter sommerferien af økonomiske grunde. Brødremenigheden kunne ikke længere finansiere initiativet.

Men i stedet lykkedes det den tidligere ansatte leder, Jesper Elkjær, at samle opbakning til et anpartsselskab (AMBA).

Ølkælderen kunne derfor genåbne, og det blev markeret i weekenden.

Inden åbningen havde mange frivillige medvirket til at forberede festen.
De kreative køkkenfolk stod for både lækre snacks, tapasanretninger og ølbrætter med fem smagsprøver – for årets kælderjuleøl blev kåret sidst på eftermiddagen.

Frivillige og anpartshavere hjalp med at arrangere genåbningen af Ølkælderen.

– Vi har haft forrygende travlt for at kunne nå i mål med forpagtningsaftale, ny alkoholbevilling, oprettelse af erhvervskonto, optælling af nuværende lager og betalings/kassesystem, siger andelsselskabets formand Anders Ravnskjær Pedersen.

– Det er ikke småting, der skal til, men ingen har jo lovet os, at det skulle være nemt. Det vigtigste er, at vi ser ud til at nå i mål med alt det lovmæssige, så må vi justere alt det praktiske hen ad vejen.

– Ja, og heldigvis er entusiasmen tydeligt til stede, selvom vi fx også en overgang mødte den udfordring kun at kunne modtage kontanter, siger det nye selskabs direktør Jesper Elkjær.
Der var masser af humørfyldt aktivitet de tre dage, og bemandingen af vagtplanen frem til nytår er nogenlunde på plads.

Ølkælderen holder sig ikke inden for rammerne i Nørregade 14. Den grønne tuc-tuc kørte rundt i byen fredag og lørdag med smagsprøver på juleøl og blev meget vel modtaget.

– Åbningsugen er gået over forventning, fortæller formand Anders Ravnskjær Pedersen. Men vi ved selvfølgelig, at arrangementer som dette ikke kan gentages hver weekend. Så vi tager også gerne imod gæster udefra ud over de tre faste åbningsdage. Vi har eksempelvis allerede en booking på et selskab på 30 personer, som kommer til ølsmagning og tapas i slutningen af november, og en julefrokost i begyndelsen af december. Det er bare at kontakte os, slutter formanden.

Freja/Henri.

Se også