Ugeavisen Vamdrup lukker og slukker

Ugeavisen Vamdrup udkommer for sidste gang i uge 51.

Det skyldes besparelser i Jysk-Fynske Medier, som udgiver avisen.
I alt rammes 11 ugeaviser af omlægningen.

JFM udgiver også Ugeavisen Kolding og Vejen, og vil derfor spare dobbeltudgivelsen i Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld-området.

Vamdrup Handelsforening udgav indtil for fire år siden Vamdrup Ugeblad. Men økonomiske problemer og et dramatisk farvel til den tidligere bladchef førte til, at Jysk-Fynske Medier videreførte avisen under det nye navn

– Vi er blevet taget godt imod af både læsere, handelsforening og annoncører, og vi er stolte af den avis, som vi har kunnet levere til dig. Vi ved, at avisen har en stor betydning for lokalsamfundet og vores omkring 11.000 læsere. Derfor er ugeavisens lukning en særdeles trist nyhed, og vi ved, at den gør ondt, skriver lokalredaktør Laust Tuxen Hedegaard i den seneste udgave.

Han nævner svigtende annonceindtægter og stigende omkostninger på blandt andet papir som begrundelse for, at man nu må lukke Vamdrup-avisen.

Da Lunderskov Folkeblad løb ind i tilsvarende vanskeligheder, fusionerede man med Christiansfeld Avis. På et tidspunkt foreslog Christiansfeld Avis også et samarbejde.

Når det fortsat er muligt at udgive Fællesavisen Christiansfeld Avis / Lunderskov Folkeblad, skyldes det, at den kostbare ugentlige husstands-omdeling er droppet. Fællesavisen kan i stedet hentes i de lokale supermarkeder m.m.

Se også