Dennis fejrer 50 års fødselsdag på banegård

Dennis Marzec foran den gamle stationsbygning, som nu rummer WestStationGallery.

Ejer af den nedlagte stationsbygning i Lunderskov, Dennis Marzec, gør hvad han kan for at tiltrække folk til hans WestStationGallery, som nu udfylder den gamle station.

Fredag den 24. november kl. 13-17 inviterer han kunder, venner, bekendte, naboer, kunstinteresserede og byens borgere til reception – i anledning af sin egen 50 års fødselsdag.
Den forhenværende stationsforstanderbolig kan også beses denne dag.

– I 2023 kom der igen lys i den ikoniske stationsbygning. Efter 10 år uden anvendelse er der idag galleri – med nationale og internationale kunstnere, fortæller Dennis Marzec.
Galleriet WestStationGallery åbnede dørene i januar 2023 med en Henry Heerup udstilling – i samarbejde med Heerup Museet i Rødovre.

– Jeg blev meget rørt af at se så mange mennesker til åbningen, fortæller Dennis.

– Folk var positive og glade over udstillingen, og dette gav yderligere blod på tanden til at vise mere kunst, siger Dennis.

Han har en særlig forkærlighed for kunst i det offentlige rum:

– Street Art er en kunstform, som mange kan lide og forholder sig til. Derfor har det været en fornøjelse at lave over 40 Street Art projekter i Lunderskov og Kolding i foråret og sommeren, siger Dennis.

Han lover, at der kommer mere Street Art i 2024, og man er velkommen til at komme med idéer til gavle og andre større flader, som kan forskønnes med malerier.
Galleriets juleudstilling omfatter Henry Heerup, Ole Aakjær, Uffe Christoffersen og Malene Heerup.

Se også