Danny fra Sommersted skal køre købmandsbutik i Jordrup videre efter forgængers triste konkurs

Danny Sørensen har indtil nu hjulpet sin mor Pia Dam Sønderby med at drive købmandsbutikken i Sommersted. Nu er han ansat som butikschef i Jordrup-butikken.

– Vi burde have gjort forarbejdet bedre, indrømmer formand Søren Vejen Jensen fra Jordrup Butikshus.

Kun 2½ måned efter at den lokale arbejdsgruppe havde samlet et par millioner sammen, så den tidligere Dagli’ Brugsen i Jordrup kunne genopstå som Min Købmand, måtte man lukke butikken igen.

Dog heldigvis kun i en lille uges tid. Nu er den åben igen. Men købmanden er skiftet ud…

– Vi blev klar over, at der var nogle økonomiske forhold, som han ikke havde styr på, og der var også nogle personalemæssige udfordringer, som vi tog en alvorlig snak om. Vi forsøgte at hjælpe ham til at få styr på økonomien, fortæller Søren Vejen Jensen.

Men efter den alvorlige samtale gik det meget hurtigt ned ad bakke. Dagligvareleverandøren Dagrofa erklærede nemlig købmanden konkurs. Det viste sig, at købmanden tidligere var gået konkurs med en anden butik i Horsens-området, og det burde måske have fået røde lamper til at lyse.

De borgere, som har købt anparter i at bevare en lokal købmandsbutik i Jordrup, har imidlertid ikke tabt deres penge.

– Deres penge er investeret i mursten. Det er den selvstændige købmand, der selv tager risikoen, og konkursboet vedrører ikke os, forklarer Søren Vejen Jensen.

Det er ikke nemt at finde en ny købmand, men arbejdsgruppen har nu ansat Danny Sørensen, Sommersted, som butikschef. Begge parter vil godt lige se situationen an, før man overlader butikken og økonomien til en ny købmand.

– Så nu skal vi bare have de gode borgere til igen at købe ind hos Min Købmand i Jordrup, opfordrer Søren Vejen Jensen.

LÆS OGSÅ: Mit livs bedste beslutning

Se også