B&U-formand roser daginstitutioners ansatte

Hans Holmer.

LÆSERBREV: Jeg vil gerne rose det flotte arbejde, der udføres i Kolding Kommunes dagtilbud. Og derfor glæder jeg mig også over, at der er velfortjente flere penge til pædagogerne ved de netop afsluttede trepartsforhandlinger.

Det er ikke kun mig, der synes, det er flot arbejde. KL’s Børne- og Undervisningsudvalg er meget optaget af at komme ud i landet og besøge daginstitutioner og gå i dialog med mange lokale politikere om `best practice`. Jeg var meget stolt over, at KL’s udvalg har prioriteret at besøge daginstitutionen Kildemosen i Kolding Kommune for at høre, hvordan vi arbejder i vores daginstitutioner.

Politisk arbejder vi med ´Ro på´ til det lange seje træk – fremfor usammenhængende ´Tivoli-tiltag.´

Fagligt arbejder børne- og uddannelsesforvaltningen med sammenhængende dagtilbudsudvikling i hele organisationen. Og vi har over lang tid haft ”den røde tråd” med fokuserede indsatser. Ligesom vi bruger tilsyn som udviklingsredskab. Men det lykkes kun, fordi engagerede ledere og ansatte bakker op.

Sidst og ikke mindst skiller vi os nok ud fra andre kommuner ved at have en evalueringskultur, hvor vi bruger data og forskningsviden for at bliver klogere på det flotte arbejde, vores medarbejder hver dag yder i vores daginstitutioner. Det betyder, at kommunens børn sikres et godt og udviklende pædagogisk miljø.

Vi arbejder også med professionel læring, kompetenceudvikling og læringsledelse. Og sammen med faglig ledelse, netværksledelse, samarbejde og vidensdeling er det måske en af hemmelighederne bag, hvorfor vi i Kolding gør det så godt på daginstitutionsområdet, at KL’s Børne- og Undervisningsudvalg netop valgte Kolding.

Hans Holmer (SF),
Formand for Børn og
Uddannelse,
Kolding byråd.

Se også