Den særlige juleaften i Christiansfeld beskrives i stort norsk julemagasin

Her er børn og unge i færd med at bære lyset ind i kirken ved den stemningsfulde juleaftens-gudstjeneste, som holdes kl. 19 i Brødremenighedens Kirke. Alle er velkomne. Billedet er en af illustrationerne i det norske julemagasin. Foto: Kate Thomsen

Hvert år udgiver Det Norske Missionsselskab (NMS) et stort julemagasin, som er en bog på 98 sider i A4 overstørrelse, og i år er en af hovedhistorierne ”En anderledes jul i Christiansfeld”.

Rebecca Porter har favnen fuld af lys en juleaften i Brødremenighedens Kirke. Foto: Kate Thomsen

Redaktionen af julemagasinet ”I De Dager” henvendte sig for godt et år siden til undertegnede og bad mig skrive en reportage fra juleaften i Brødremenighedens Kirke.
Artiklen blev herefter oversat til norsk og redigeret lidt til norsk stil af redaktør Tarald Aano, som er litterært ansvarlig for julemagasinet. Den er udstyret med flotte fotos fra juleaften af Kate Thomsen.

Samlet fylder reportagen fra Christiansfeld 8 sider i julemagasinet. Den giver de tusindvis af norske læsere en fornemmelse af den helt særlige juleaften, som vi her har mulighed for at opleve hvert år. Den særlige stemning. Lysene, der deles ud af børn og unge. Men i artiklen har jeg også forsøgt at få lidt af historiens vingesus ind.

I sidste uge var fire norske turister på besøg i Christiansfeld, og de henviste netop til, at de havde læst en artikel om Christiansfeld i julemagasinet. Så julemagasinet giver god PR for byen.

Nobelpristager med

I samme magasin bringes i øvrigt et digt på nynorsk skrevet specielt til julemagasinet af Jon Fosse, som netop i 2023 fik Nobels litteraturpris. Digtet hedder: ”Aldrande mann i tankar”.
Det norske julemagasin kan bestilles for 219 norske kroner på www.kirkebutikken.no.

Se også