Hold lyset tændt ind i januar!

Hver gang, jeg kører igennem Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld, glæder jeg mig over det dejlige lys, der i december fortryller byerne. Ja, selv langt ude på landet oplyser lysende juletræer og lyskæder huse, garager og lader i vintermørket.

Julen er anledningen til, at vi alle bliver ”oplyst” og kommer i bedre humør, så vi bliver lidt mere hjælpsomme og venlige. Men behøver det slutte til nytår?

Sidste år lod en af vores naboer sine lyskæder være tændte efter nytår. Og det var dejligt at komme hjem til, så jeg tændte også vores lyskæder igen. Vi havde dem tændt helt ind i februar. Den gamle remse siger jo også: ”Julen varer helt til påske! Nej, det er ikke sandt, for der i mellem kommer faste.” Og der er først Fastelavns søndag d. 11. februar 2024.

Faktisk er der stadig flere, der lader lyskæderne være tændte efter nytår, for det er da hyggeligt.

Og hvad med julehumøret? Kan man gøre noget for at bevare den stemning, vi alle godt kan lide? Ja:

  1. Vær venlig overfor alle. Du bliver mærkeligt nok selv gladere af at være flink mod andre.
  2. Hils på dem, du møder. Et venligt go’morn’ eller ’mojn’ kan forbedre dagen for et andet menneske.
  3. Fyld dit sind med de gode tanker, som ligger i julens budskab om ”fred på jord og i mennesker”. Det jager den bekymring og frygt ud, som vi ellers hver dag får ind med de negative nyheder.

PS: Nogen af os kan have svært ved at komme i julestemning. Her er min erfaring, at den kommer til allersidst, hvis man går til julegudstjeneste og synger med på de gamle julesalmer.

Som den ofte deprimerede biskop Brorson i Ribe selv skrev i julesalmen ”I denne søde juletid”:

Når Hjertet sidder mest beklemt,
Da bliver Frydens Harpe stemt,
Så den kan bedre klinge,
Og knuste Hjerter føler bedst,
At Julens store Børne-Fest
Har Lægedom at bringe!

Henri Nissen, lokalredaktør.