AAB bygger snart 20 nye lejeboliger i Vamdrup

Arbejdet har været udsat på grund af stigende priser på byggematerialer og mangel på arbejdskraft.

Så idyllisk ser det nye boligområde ”Ved bækken” på Hvidkærgårdsvej ud – i hvert fald på arkitekttegningen. Byggeriet vil stå klar til indflytning i sommeren 2025.
De nye lejeboliger får små terasser og haver og en lille regnvandssø.

Efter et par års udsættelse på grund af stigende priser på byggematerialer og mangel på arbejdskraft har AAB Kolding besluttet at igangsætte byggeriet af nye almene boliger på Hvidkærgårdsvej i Vamdrup.

Ved bækken

Boligområdet kommer til at hedde ”Ved Bækken”.
Byggeriet sættes i gang i løbet af foråret – og boligerne forventes at være klar til indflytning i sommeren 2025.

Der bliver 2, 3 og 4 værelsers boliger. Størrelsen varierer fra 72 kvadratmeter til 111 kvadratmeter.
Boligselskabet oplyser, at der bliver tale om hyggelige rækkehuse med forskellige indretninger.
Rækkehusene bliver alle forsynet med egne terrasser og haver, som giver mulighed for, at beboerne også kan nyde udelivet under mere private forhold. Boligerne med 2 værelser vil have åbne terrasser ud mod de grønne fællesarealer, mens de øvrige boliger vil have en mindre hæk til at afgrænse haven.

Tæerne i Kongeåen

AAB skriver, at fra de fælles grønne arealer vil det være muligt at komme helt ned til Kongeåen ”og nyde vandet glide igennem på sin rejse mod Vadehavet – du vil endda kunne stikke tæerne i det blanke vand på varme sommerdage. De grønne arealer bliver anlagt med en blanding af enggræs og træer, som er med til at understrege nærheden til naturen, samtidig med at insekter og dyreliv får gode betingelser.”

Også regnvandssø

På nabogrunden er der desuden anlagt en regnvandssø. Den bliver anlagt med bløde brinker, så vandet kan hæve og sænke sig i takt med nedbøren. Der vil altid være vand i søen, men vandstanden vil variere efter vejret og årstiden.

Et eksempel på indretning af de 3 og 4 værelses huse, der er henholdsvis 72 og 111 kvadratmeter.
Se også