Tidligere formand forsvarer tilskud til lufthavn ved Vamdrup: Den er til stor gavn for Kolding

Han var formand for bestyrelsen for Fonden bag Kolding Lufthavn gennem 12 år – indtil udgangen af 2021.

– Erhvervsmæssigt har der været en stabil vækst gennem snart mange år. Og der er ingen tegn på, at det vil ændre sig, siger den tidligere formand.

Men støjen fra denne vækst er også blevet kritiseret.

Overholdt ikke regler

Formanden for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget, Jørn Chemnitz (SF), fralagde sig i november ansvaret for de overtrædelser af tilladte flyvinger, der var sket. I et internt brev til alle gruppeformænd i byrådet (minus Dansk Folkeparti) bad han om hjælp til at få ordnet forholdene. Kommunen er nemlig tilsynsmyndighed for den lufthavn, som den selv ejer og har støttet med over 2 mio. kr. årligt.

Dette har ført til kritik fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Søren Rasmussen, ligesom to lokale beboere ved lufthavnen har klaget over støj.

Men nu kommer Vamdrup-politikeren Poul Erik Jensen lufthavnen til hjælp.

– Selvfølgelig skal lufthavnen overholde gældende krav, bl.a. vedrørende flyoperationer. Det er der taget skridt til straks at få bragt i orden, siger Poul Erik Jensen, men tilføjer:

Mange arbejdspladser

– Det handler ikke alene om flyoperationer, men også om en lang række flyrelaterede virksomheder, som har valgt at placere sig ved lufthavnen.

Udover lufthavnsselskabet så er der 11 virksomheder knyttet til adressen på Lufthavnsvej i Vamdrup. Det indebærer også, at der er knyttet 74 arbejdspladser til virksomhederne.
Største aktør er luftfartsselskabet Danish Air Transport (DAT), som har hovedsæde på lufthavnen. Selskabet har omkring 20 ansatte i Vamdrup – og derudover beskæftiger flyselskabet 630 mennesker, der er udstationeret på andre adresser, fortæller Poul Erik Jensen.

Derudover holder Kolding Faldskærmsklub med 211 medlemmer til på lufthavnen. Og der er desuden en flyveklub.

Disse virksomheder har adresse i lufthavnen:
De virksomheder, som holder til på lufthavnen, er DAT, Air service, Pierre, Dan Glide, Lite flite, On2a4 (ingeniør), Tri multivask, KE udlejning (byggeri på hold), Quality copter og Sky copter – 2 virksomheder, men samme ejer. Flyveskole og rundflyvning, Bluesky aviation flyveskole, Hangar 9 flyveskole og udlejning.

 

Se også