DF: Svar til firkløveret

Søren Rasmussen

LÆSERBREV: JydskeVestkysten skrev 26. december det, alle kan se med egne øjne; Kolding er gået i stå de seneste to år. Det er ikke nogen nyhed eller overraskelse, men det er selvfølgelig en katastrofe. Det er derfor også vigtigt at få omtalt og til debat.

Borgmester Knud Erik Langhoff (C), Birgitte Munk Grunnet (A), Villy Søvndal (F) og Merete Due Paarup (B) skriver så et læserbrev med et langt forsvar for deres manglende evner.

De har helt ret i, at de har fået vedtaget et utal af strategier, politikker og planer. Det er uomtvisteligt. Men de omsættes ikke til handling og har derfor været spild af tid og resurser. Spild af rigtig meget tid og rigtigt mange resurser, der kunne være brugt til at udvikle vores kommune til gavn for alle os, der bor og arbejder her.

Lad os se på firkløverets påstande:

Befolkningstallet steg i 2021 med 1.000 indbyggere, hvilket firkløveret tog æren for, da de kom til året efter. Tja…

Hver tredje kommunale medarbejder føler sig stresset. Det er efter Dansk Folkepartis opfattelse ikke noget at prale af. Vi skulle i stedet samarbejde om at gøre noget ved det.

Firkløveret mener at have fokus på velfærden. Det skulle nok have stået ”fokus på at spare på kernevelfærden.” For de har ikke bestilt andet.

De skriver, at de har investeret i folkeskolen. Men glemmer at skrive, at de har sparet endnu mere og har vedtaget, at der skal spares meget mere i de kommende år.

På Seniorområdet er der to nye plejehjem på vej. Men området er sønderrevet af deres voldsomme besparelser, og der venter et stort arbejde med at genopbygge området efter næste valg.
På børneområdet er deres motto åbenbart ”bekæmp ethvert tilløb til nærhed og kvalitet”. Tydeligst set i Taps og Sdr. Bjert.

De fine grønne initiativer er alle nogle, der var påbegyndt i sidste byrådsperiode.
På trods af vore advarsler sov firkløveret også, mens Vejle kæmpede for uddannelser. Resultatet gav sig selv.
Man kan vedtage nok så mange planer og strategier, men det er konkret handling, der er brug for.

Søren Rasmussen
gruppeformand for
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding

Se også