Hæder og ros til trofaste brandmænd

Brandmænd fra Lunderskov i hvide skjorter og fra Tyrstrup i uniformsjakker ses her sammen med borgmester Knud Erik Langhoff.

Hæder: Otte brandmænd fra brandstationerne i Lunderskov, Tyrstrup og Vamdrup modtog hædersbevisninger og anciennitetsmedaljer for 25 års tro tjeneste i brandslukningens tjeneste, da TrekantBrand i weekenden holdt nytårsparole.

De otte er: Bjarne Aagaard Lind, Tyrstrup, Jørgen Nielsen, Lunderskov, John Boelck, Vamdrup, Michael Leth, Lunderskov, Kurt Pedersen, Lunderskov, Peder Carlsen, Lunderskov, Peter Vedstesen, Lunderskov og René Byg, Tyrstrup.

Endvidere modtog Preben Lorenzen, Vamdrup, hærder og medalje for 20 år i den gode sags tjeneste og Kim Hansen, Lunderskov, for ti år.

Der lød stor ros til modtagerne for lang, trofast tjeneste både fra formanden for TrekantBrand, borgmester Knud Erik Langhoff, Kolding, og fra beredskabsdirektør i TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen.

Direktør Jarl Vagn Hansen, TrekantBrand.

Nytårsparole

Den traditionelle nytårsparole i TrekantBrand blev i år holdt fælles for alle brandstationer under TrekantBrand på brandstationen på Prangervej i Fredericia.

Inden borgmester Knud Erik Langhoff og direktør Jarl Vagn Hansen trådte på podiet med taler, blev parolen traditionen tro også indledt med en højtidelig faneindmarch, ledsaget af musik fra Skodborg Frivillige Brandværns orkester.

Et år uden de helt store katastrofer

– Heldigvis bød 2023 ikke på de helt store katastrofer, men alligevel blev det et ekstremt år for os. Først tørke, så ekstrem regn med oversvømmelser til følge og så kom stormfloden midt i efterårsferien. Men alle udfordringer blev løst, lød det rosende fra Knud Erik Langhoff i hans tale.

Knud Erik Langhoff fortalte videre, at året havde budt på sammenlagt 2122 udrykninger fra de 15 stationer under TrekantBrand.

Station Kolding havde flest udrykninger med 496. Derefter fulgte Fredericia med 396.
Han føjede til, at i 2023 blev brandvæsnet tilført flere nye køretøjer, og at der vil komme flere til her i løbet af 2024.

– Både frivillige, deltidsansatte og fuldtidsansatte – og alle I andre i job i TrekantBrand – er uundværlige, lød det videre fra formanden og borgmesteren. Og han sluttede denne del af sin tale med at takke alle for indsatsen i året, der er gået.

En særlig tak

Og så benyttede borgmesteren også lejligheden til at udtrykke en særlig tak til de mange arbejdsgivere, som lader de frivillige og deltidsansatte brandmænd løbe, når alarmen lyder:

– Det er ikke mindst takket være jeres store velvilje, at vi kan opretholde et godt og sikkert beredskab her i området, lød det fra Knud Erik Langhoff.

Hurtig hjælp

Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen supplerede Knud Erik Langhoffs tale med at oplyse, at responstiden hos TrekantBrand er rekordlav – og det er tiden fra brandvæsnet er alarmeret og til hjælpen er fremme:

– Afgangstiden for autosprøjten, som er det første køretøj, der kører, er i gennemsnit målt til kun 3 minutter og 31 sekunder og responstiden er målt til kun 7 minutter og 41 sekunder. Og det er fantastisk godt gået, ikke mindst set i relief til den store geografi, vi dækker, supplerede beredskabsdirektøren.

Og med direkte adresse til brandmændene (MK) sagde han:

– Jeg er stolt over at være på hold med jer – at være en del af fællesskabet – at lykkes med opgaverne sammen med jer og at være et godt sikkerhedsnet for borgerne i Trekantområdet.

Bænket i den store garagehal på brandstationen i Fredericia, hvor nytårsparolen fandt sted, sås foruden et stort udsnit af personalet ved TrekantBrand også borgmestrene fra de fem tilsluttede kommuner, Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejen og Billund, samt ledende folk fra Sydøstjyllands Politi og medlemmer af Beredskabskommissionen. I sidstnævnte er vi her fra lokalområdet repræsenteret af byrådsmedlemmerne Freddy Christensen, Vamdrup (K), og Yrsa Mastrup, Vamdrup (V).

Se også