Koncert med Slesvigske Musikkorps markerer den historiske afstemning den 10. februar

Slesvigske Musikkorps er med til at markere den betydningsfulde dag.

Lørdag den 10. februar 2024 er årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det markeres med en fest i Christiansfeld, som blandt andet byder på koncert med Slesvigske Musikkorps.

Efter folkeafstemningen i 1920 har der været en lang tradition for at mindes den skelsættende begivenhed med afholdelse af afstemningsfester.

Ikke mindst i Christiansfeld er denne tradition holdt ved lige i over 100 år.
Afstemningsfesten byder foruden koncerten med Slesvigske Musikkorps også på fællessang, kaffe, kage og taler.

Fem generationer af sønderjyder

Hovedtaleren til afstemningsfesten i Christiansfeld er i år journalist og forfatter Anna Elisabeth Jessen, som blandt andet har skrevet bogen ”Gennem 100 år” om en sønderjysk slægts historie. I en skuffe i et gammelt skab på loftet fandt Anna Elisabeth Jessen sine bedsteforældres brevkorrespondance fra den tid, da bedstefaderen lå i skyttegravene under Første Verdenskrig.

Ud fra brevene skrev hun den fiktive beretning ”Gennem 100 år” om en dansksindet sønderjysk familie i fem generationer fra 1914-2014.

Afstemningsfesten holdes lørdag den 10. februar kl. 14-16 i Cuben i Christiansfeld. Man kan købe billet på www.kolding.dk/afstemningsfest.

Kristina/Henri.

Se også