Glæde over at genbrugsbilen afskaffes?

Molle Lykke Nielsen
Medlem af Plan- og
Teknikudvalget,
Dansk Folkeparti
Mosegyde 11
Hejls

LÆSERBREV: Plan- og teknikudvalget har stor indflydelse i Kolding Byråd. Bl.a. på Kolding midtby, hvor der kommer stor kritik fra en bred skare af borgere, projektudviklere m.v., og gode input fra tidligere Årets Koldingborgere.

Her er der nu igangsat en diskussion om, hvordan der evt. kan sættes turbo på ideer til her og nu handlinger og mere langsigtede initiativer. Iflg. Jyske Vestkysten udtaler formanden sig så begejstret i en artikel om nedenstående:

Tirsdag den 30.1.24 var der en sag i udvalget om evt. udfasning af genbrugsbilen pr. 1.1.2026, når den nye affaldssortering med 10 fraktioner på egen matrikel sættes i gang samme dato.

Genbrugsbilen har omkring 2000 afhentninger årligt hos borgere, der ikke selv kan komme på genbrugspladsen. Altså henter genbrugsbilen affald hos ca. 8 borgere dagligt, hvis den kører 220 arbejdsdage årligt, og hvis den har 4 dages uge, er det ca. 12 afhentninger dagligt, og det er da en del.

I udvalget forsøgte jeg at dæmpe begejstringen over dette forslag og ville i stedet beholde ordningen. Men flertallet i udvalget var mere begejstret for, at alle husstande i Kolding Kommune fra 1.1.2026 kan spare 5 kr. om måneden, end at opretholde den “frygteligt“ dyre service for borgere, der ikke selv kan komme af med al deres affald.

Så her er der virkelig handling med dobbelt turbo eller action fra et flertal bestående af Venstre, SF, Socialdemokratiet og borgmesterpartiet Konservative, der endnu ikke kender konsekvenserne af det nye system, der først igangsættes 1.1.2026, når et nyt byråd tiltræder.

Rettidig omhu? Tjae!

 

Se også