Kolding har vækstpotentiale

Skal vi være tilfredse med 500 nye borgere i Kolding om året? Både – og. Det er positivt, at så mange borgere vælger Kolding til. Det kan vi kun være stolte af.

På den anden side var der i 2023 lidt flere, der flyttede fra Kolding, end der flyttede til fra resten af landet.
Det er attraktivt for os alle at få flere skatteydere til at bosætte sig i Kolding Kommune. Skatteydere, som kan være med til at skabe vækst og velfærd. Og vi har i Kolding Kommune et stort potentiale for tilflyttere.
Kolding er centralt placeret ved det største vejkryds i landet. Vi har mange gode arbejdspladser, som betyder, at der er netto indpendling til kommunen.

Vi har natur, åen og fjorden lige uden for døren. Vi har gode daginstitutioner, skoler, indkøbsmuligheder og kulturinstitutioner i verdensklasse som Koldinghus, Christiansfeld og Trapholt.

Sidst, men ikke mindst, skal der være attraktive boliger. Vi har de sidste to år i byrådet haft fokus på udvikling af velbeliggende rækkehuse, etageboliger og parcelhusgrunde. Vi bør sammen med investorerne lytte til vores lokale ejendomsmæglere, som i Jyske Vestkysten peger på, at der mangler velbeliggende større ejerlejligheder i Kolding by. Holmsminde/Riberdyb området er i planlægningsfasen. Her har vi mulighed for at skabe attraktive ejerlejligheder lige midt i Kolding med åen som nabo og fjorden i kajakafstand.

Vi skal i fællesskab arbejde benhårdt på, at vi får flere fra resten af landet til at vælge at bosætte sig i Kolding. Det kan vi gøre ved at løfte i flok og også sætte pris på de mange oplevelser og muligheder, vores kommune rummer.

Gitte Grønbæk og Freddy Christensen
Byrådsmedlemmer for Det Konservative Folkeparti

 

Se også