Vinterferie med snobrød, skattejagt og krea-workshop

På Rotunden foran Besøgscentret ved Skamlingsbanken er der tirsdag 13., torsdag 15. og lørdag 17. februar kl. 13:30-15:30 bålhygge, popcorn og snobrød.

Om kort tid er det vinterferie, og hos Museum Kolding er der aktiviteter på alle tre besøgssteder. Man kan lave sin egen fredsdue på Staldgården, hygge ved bålet på Skamlingsbanken efter at have været på skattejagt i bakkerne og gå på en gådejagt i gaderne i Christiansfeld.

En hvid due er symbol på fred. I forbindelse med Befrielsen brugte man billeder af fredsduer i aviserne, broderede dem på duge og bar dem som brocher for at fejre freden.

Til denne lille kreative workshop på Staldgården i Kolding kan man lave sin egen fredsdue af forskellige materialer. Der er skabeloner, karton, filt, glimmer og fjer til rådighed, så man fx kan lave en fredsdue, der kan hænges op eller skabe en fredsduebroche.

Snefnugsskattejagt

På Skamlingsbanken gemmes snefnug i træernes grene. På hvert snefnug er der et bogstav. På en skattejagtg skal man finde alle snefnuggene og samle bogstaverne til et kodeord.

Hvis man giver kodeordet til Museumsværten i Besøgscentret, kan man indløse en lille præmie. Aktiviteten er gratis.

Der er Snefnugsskattejagt på Skamlingsbankens Besøgscenter. Der er åbent lørdag d. 10. februar – søndag 18. februar kl. 11-16.

Bålhygge og snobrød på Skamlingsbanken

Vinterferien kan være en kold fornøjelse, men i rotunden udenfor Besøgscentret på Skamlingsbanken tændes der bål, så man kan få varmen og hygge sig ved bålet.

Lav en fredsdue på Staldgården 1 i Kolding.
Der er åbent lørdag d. 10. februar – søndag d. 18. februar kl. 10-16 (lukket mandag d. 15. februar).

Man kan også prøve at ”hacke” sit snobrød, poppe popcorn og nyde en kop varm saft. I Cafe Skau kan man købe varm kakao og kager.

”Fortabt i fremtiden” foregår ude i gaderne i Christiansfeld og kræver ikke entré til Søstrehuset. Det foregår lørdag den 10. februar – søndag 18. februar kl. 10-16 (dog lukket mandag 15. februar).

Fortabt i fremtiden i Christiansfeld

Pigen Kristine, der boede i Søstrehuset for over 100 år siden, er blevet suget ind i tidshvirvlen og er nu landet i Christiansfeld i 2024. Selvom hun synes, at det er spændende at se, hvordan Christiansfeld ser ud nu, savner hun sin familie og de andre piger i Søstrehuset. Hun har brug for hjælp til at komme tilbage i tiden.

I museumsbutikken i Søstrehuset kan man hente opgaven.

Se også