Christianfeld rammes af besparelser

Molle Lykke Nielsen
Medlem af Plan- og Teknik-
udvalget, Dansk Folkeparti
Mosegyde 11, Hejls.

LÆSERBREV: Efter et møde med Bruger- og Pårørenderådet på plejehjemmet Kongebrocentret må jeg desværre konstatere, at besparelserne, der er besluttet af flertallet i seniorudvalget i Kolding Kommune, skaber ulige betingelser for beboerne i Christiansfeld.

Aktivitetsdagene er nedlagt på stedet, og beboerne skal nu deltage i Olivenhaven Plejecenters aktivitetsdage. Olivenhaven er beliggende i den nordlige del af Kolding by, og der er en lang transporttid, der bevirker, at brugerne fra Kongebrocentret ikke er fremme før en 1/2 time efter aktiviteterne er begyndt. Et par brugere fra Christiansfeld by, der tidligere kunne gå til aktiviteterne i Kongebrocentret, er nu pålagt en udgift til transport. Derudover er der tre borgere, der fravælger at deltage pga. den lange transporttid.

På Kongebrocentret var der fire aktivitetsdage, og på Olivenhaven begyndte man med at tilbyde tre dage til brugerne fra Christiansfeld. Efter forhandling fik nuværende brugere godkendt at deltage fire dage. Men det mest groteske er dog, at nye brugere fra Kongebrocentret kun får lov at deltage to gange om ugen i aktiviteterne; ja, det lyder helt ud i hegnet, når borgere i Kolding Kommune ikke ligestilles i politikernes spareiver. Det giver simpelthen ingen mening.

Som ældrerådsmedlem må jeg opfordre politikerne til at afskaffe “omstillingsbesparelserne“ og behandle de ældre på en mere værdig måde.

Molle Lykke Nielsen,
medlem af Kolding Ældreråd,
Mosegyde 11, Hejls.

Se også