Lokale ildsjæle i fritid og idræt blev hædret

Ved den årlige Fritid og Idræt Award på Kolding Teater blev årets seks Award hæderspriser for 2023 overrakt til sports, fritids- og foreningslivet.

De har ydet en særlig indsats til gavn og glæde for fritids- og idrætslivet i Kolding Kommune.

Årets Idrætsnavn 2023: Jacob Bank for at vinde WBO European mesterskab i 2023 i supermellemvægt
Jacob Bank har siden 2020 bokset professionelt. Efter bare 11 kampe er han ubesejret og nummer 26 i verden. Og han stræber efter at blive den nye Floyd Mayweather eller Mikkel Kessler.

Årets Talent 2023: Lærke Thomsen, Kolding Badminton Klub, for sin dedikation og sit store talent.
Lærke vandt som første års U19 spiller i 2023 alle tre rækker – damesingle, damedouble og mixdouble! Det imponerende resultat sikrede hende en billet til Ungdoms VM i USA i 2023. De sidste tre sæsoner har Lærke spillet på Kolding BKs første hold for Senior i 1. Division

Årets Leder – Gurli Damgaard og Arne Lauritzen, Hejls Idrætsforening, for deres store indsats og aktive engagement i foreningen. (Se under Christiansfeld.)

Årets Talentudvikler 2023: Mik Stampe for sin indsats som rollemodel i sin klub, BK Trekanten KIF. Om morgenen træner han bowlerne i Kolding Talent. I sin klub er han næstformand og involveret i mange af de sportslige beslutninger. Mik har vundet en række internationale medaljer.

Årets Publikumspris 2023: Bowlingsklubben Trekanten KIF og Specialcenter Vonsild for at etablere klubbowling for unge med vidtgående fysiske og psykiske handicap. 20 elever kommer og spiller bowling i klubben i to timer hver onsdag.

Årets Forening: Kolding Faldskærmsklub for anskaffelsen af et nyt fly. Alle bød ind og hjalp med, hvad de kunne. Det store engagement har styrket sammenholdet i klubben. Samtidig er antallet af medlemmer også begyndt at stige.

Henri/Charlotte N.

Se også