Nødvendigt at sikre jord til industriformål

LÆSERBREV: Nu er der til min overraskelse dukket planer frem i kommunen om at tildække et kæmpe område syd for Tankedalsvej, Rute 25, totalt med nye solceller.

Det overrasker, ikke mindst fordi det tidligere er besluttet, at et passende område af arealet skal reserveres til brug for kommende nye industrier.

Området, det handler om, strækker sig fra motorvejs-afkørsel, Kolding Syd og langs med Tankedalsvej frem til Naturområdet ved Svanemosen.

Grunden til, at jeg reagerer mod solceller på hele området, er, at en undersøgelse viser, at vi allerede nu i Kolding halter langt bagefter vore nabobyer, Vejle og Fredericia, når det drejer sig om at kunne tilbyde erhvervsgrunde, og det er bestemt ikke tilfredsstillende, hvis Kolding stadig vil være på landkortet som en erhvervsvenlig kommune.

Dertil kommer, at netop det omtalte område egner sig fortrinligt til nye virksomheder. Ikke mindst set i lyset af den kæmpe udvikling, der allerede er i fuld gang på den nordlige side af Tankedalsvej, og fordi det ligger tæt på motorvej E 45. Derfor får total tildækning af hele området med solceller ikke min stemme i byrådet. Der bør fortsat friholdes nødvendige arealer til nye erhvervsgrunde i området.

Freddy Christensen
Industrivej 14,
6580 Vamdrup
– konservativt byråds-
medlem i Kolding.

Se også