Jane har indrettet sin livsstilsbutik i Spielwerk-huset

Efter et arbejdsliv på kontor som teknisk assistent afprøver Jane Lykke Larsen nu sin drøm om at drive sin helt egen butik.

Jane Lykke Larsen i sin butik i Lindegade 23A i Spielwerk-huset i Christiansfeld.

Den 12. oktober havde Jane Lykke Larsen første åbningsdag i sin butik i Lindegade 23A i Spielwerk-huset i Christiansfeld.

”Feldfabrikken” kalder hun butikken, som er en interiør- og livsstilsbutik med fokus på dansk håndværk og håndplukkede varer. Her kan man finde gaveartikler og brugskunst som fx stearinlys, vaser og mange andre kreative frembringelser.

Jane Lykke Larsen bor på Kær Møllevej 13 i Aller med sin mand Henrik Andersen og deres to piger Linn og Maja. Jane har tidligere arbejdet på kontor som teknisk assistent og projektassistent indenfor energisektoren.

Prøve noget nyt

Men i en alder af 55 år skulle der prøves noget nyt.

– Jeg havde sagt op og gået derhjemme et års tid og tænkt over, hvad jeg så skulle. Jeg har altid haft en drøm at prøve at have en butik. Nu var det tid til at teste den ide. Og først havde jeg tænkt, at jeg ville starte derhjemme. Men så så jeg, at det her lokale, hvor den tidligere skobutik havde været, var ledigt. Og jeg syntes, det var et velegnet lokale. Jeg skrev faktisk under på lejekontrakten før sommerferien og overtog nøglerne den 1. september, og så skulle det ellers gå stærkt med at få det indrettet og bestilt varer hjem.

Fra teknik til livsstil

– Hvilke varer kan kunderne købe hos dig?

– Her er mange forskellige ting, som man kan bruge som gaver eller til sig selv, sige Jane og viser håndstøbte lys, smukke drikkedunke, marmorblokke med lys, varer lavet af horn, tøj af hør osv.
Noget kommer fra det danske mærke Frau, og der er også varer fra Linen by Krebs. I den store indgang er der også blomster og kurve.

– At drive sådan en livsstilsbutik er jo noget anderledes end det, du hidtil har beskæftiget dig med?

– Ja, det må man sige. Men jeg har altid haft det som en interesse. Men nu bruger jeg så mit arbejdsliv på det. Tiden skal vise, om det var en god idé.

– Der er jo flere butikker her i nærheden med lignende varer. Er der plads til jer alle?

– Ja, flere butikker trækker jo flere kunder til. Så det, tror jeg, kun er en fordel, siger Jane Lykke Larsen, som ser frem til, at der i foråret kommer mange flere besøgende til Christiansfeld.

 

Se også