Birdie skal advare om dårligt indeklima på Vamdrup Skole

Producenten af en kunstig gul indeklimafugl, Birdie, har nu fået lov at donere fugle til Vamdrup Skole.

Opfindelsen af den kunstige fugl betyder, at fuglen ”hænger med næbbet”, når CO2-niveauet i luften er for højt. Producenten mener, det vil have en direkte positiv indvirkning på børnene og deres læring.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Realdania har offentliggjort en rapport, der viser, at 90 procent af skoleeleverne faktisk er udsat for dårligt indeklima hver eneste dag.

– Da vi blev opmærksomme på undersøgelsen fra DTU og Realdania, besluttede vi at gøre en indsats i samarbejde med Børnelungefonden for at forsøge at løse dette problem, siger Hans Augustenborg, medstifter af Birdie.

Gennem kampagnen “Køb 1 Birdie, doner 1 Birdie” opfordrede Birdie kunderne til at købe en Birdie, og for hver solgt fugl ville de donere en til et dansk klasseværelse.

Birdie er en dansk designvirksomhed, der har udviklet en funktionel og praktisk CO2-måler. Birdie falder ned, når CO2-niveauet er højere end 1000 ppm i mere end 10 minutter. Når CO2-niveauet falder til under 800 ppm igen, vender Birdie automatisk tilbage til sin stående position.

Se også