Fernisering fredag af landart-skulpturer på Skamlingsbanken

På denne ”potenssøjle” har kunstneren skrevet: sårbar, mindreværd, nedladende, nationalisme, nøjeregnende, fake news, propaganda, aggression – og i toppen krig. Kunstneren antyder, at de danskes kamp for eget sprog var udtryk for, at mænd forsøgte at vise deres potens.

Museum Kolding og Kunstgruppen ExArte har fået støtte fra Kolding Kommune til at opstille midlertidige landart-skulpturer i landskabet på Skamlingsbanken.

Udstillingen åbner officielt ved en fernisering på fredag den 15. marts kl. 15.00 på Skamlingsbanken.
Men allerede nu kan man se de fire skulpturer, som udgør landart udstillingen Opus ”Potentia – Kraft & værk”, der består af fire skulpturer eller installationer, der ”udgør en sammenhængende fortælling og et forløb, som på forskellig vis aktiverer stedets historie”.

Værket skal indfange og inddrage publikum i et møde mellem stedets historie og mange fremtidige muligheder. De fire individuelle skulpturer afspejler på hver deres vis stedets tidligere historie og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

”Skamlingsbanken er i sig selv et stort kunstværk og de fire kunstværker kommer til at give en ekstra dimension til publikum, når man bevæger sig rundt på Skamlingsbanken, så alle får en endnu større oplevelse,” siger museumsdirektør Rune Lundberg, Museum Kolding.

Rune Lundberg, der er direktør for Museum Kolding, udfordrer sammen med landart-kunstnerne synet på den sønderjyske frihedskamp.
Se også