Lad ikke økonomi ødelægge vores børns fremtid

Søren Rasmussen

Forslaget om en model, der får hensynet til skolebørns ve og vel til at handle om økonomi, har med rette udløst protester.

Kort fortalt skal hver enkelt skole pålægges en omkostning, når de sender en elev i et specialtilbud. ”Incitament-modellen” kaldes det. Altså ”tilskyndelses-modellen”. Skolerne skal tilskyndes til at beholde eleverne i de ”almindelige” klasser og ellers pålægges en økonomisk byrde.

Jeg har fuld tillid til, at skolerne i dag tager hensyn til, hvad der er bedst for børnene. Det skal de ikke tilskyndes til at lave om på.

Man har allerede sparet de gode tilbud i Almind og Eltang væk. Man har lukket den lille børneinstitution i Taps, som tiltrak børn med brug for ro og overskuelige omgivelser. Nu er turen så kommet til alle med behov for specialundervisning.

Man slynger om sig med fine fagudtryk og erklæringer, men sagt på godt dansk, så svigter man de børn, der har særligt behov for hjælp. Det gør man igen og igen.

Jeg vil indtrængende advare mod at lade økonomi blive afgørende for, om et barn får det rigtige skoletilbud. Det rigtige skoletilbud til et barn er helt afgørende for dets trivsel, velfærd, indlæring og dermed for dets fremtid.

Investering i børn er den vigtigste investering, vi kan foretage.

Søren Rasmussen
Medlem af Børne- og
Uddannelsesudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding

Se også