Forringelser har mange navne…

LÆSERBREV: Borgmester Knud Erik Langhoff fortalte stolt i Fællesavisen den 26. marts, at nu skulle det være slut med nedskæringer. Til gengæld skulle 17 ”analyser” skaffe penge til nye investeringer. Kun Dansk Folkeparti havde stemt imod.

Det lyder jo nemt, man laver en masse analyser, og så er alle problemer løst. Men når Dansk Folkeparti har stemt imod, er det, fordi det slet ikke hænger sådan sammen.

De mange fine ord om ”analyser” og ”strukturelle forandringer” er blot en omskrivelse af besparelser og forringelser, særligt i lokalområderne.

”Analyserne” har allerede ført til lukning af dagcentrene for demente på begge plejehjem, Birkebo og Kongebrocentret, i Christiansfeld. Lukning af den lille daginstitution i Taps. Flytning af SFO’en i Sdr. Bjert. ”Analyserne” har også kig på lukning af hele otte af de helt uundværlige aktivitetscentre for seniorer i vores lokalområder. På lokale plejehjem.

I Kolding går de heller ikke ram forbi. Her er man ved at ”analysere” på væresteder for social udsatte, som Folkekøkkenet og Café Paraplyen.

Det er alt sammen noget, som, når man sparer det væk, giver nye udgifter. Ganske enkelt fordi de løser opgaver, som ikke kan undværes, og hjælper mennesker, så de ikke har brug for hjælp eller i hvert fald ikke så meget hjælp.

Skal man spare, så har en analyse faktisk vist, at Kolding Kommune kan spare på administration. Så går det ikke ud over lokalsamfundene og de mennesker, som har brug for hjælp. Så kunne vi reelt gøre tingene mere effektivt.

Søren Rasmussen
Gruppeformand for Dansk Folkeparti i Byrådet
og
Molle Lykke Nielsen
Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti
Mosegyde 11, Hejls.

Se også