Landsbyer dyster om at gå flest kilometer

I landsbydysten kan man gå sammen eller hver for sig. I fritiden eller på arbejde.

Skal solsortene fra Sjølund igen hive sejren hjem i Landsbydysten – eller må de i 2024 vige pladsen?

Landsbydysten 2024 afvikles i uge 15 og 16, og som altid handler det ikke om at komme først, men om at gå eller løbe flest kilometer sammen med familie og venner i dit nabolag.

Der er nu fjerde gang, Landsbydysten bliver afholdt, og forhåbentlig vil rigtig mange igen i år finde trave- eller løbeskoene frem og give deres naboområder kamp til stregen, når Landsbydysten begynder den 8. april.

– Landsbydysten har udviklet sig til at være en tradition. Stort set alle kan være med. Dysten samler venner, kollegaer, foreninger og familier, og du behøver ikke være i topform, siger Birgitte Kragh, der er udvalgsformand for Sundhed og Fritid i Kolding Kommune.

– Og så er der konkurrencemomentet i Landsbydysten, som helt sikkert får nogen til at gå en ekstra kilometer eller to. Det er i hvert fald med til at motivere mig, når jeg skal ud og gå nogle kilometer hjem til mit lokalområde, siger Birgitte Kragh.

I Landsbydysten er Kolding Kommune inddelt i 32 lokalområder, der er opkaldt efter hver sit dyr.
Beboerne i de enkelte lokalområder dyster sammen mod beboerne i de øvrige områder. Alle kilometer tæller – både dem, du går på dit job, og dem, du går i fritiden. Du kan gå eller løbe alene eller sammen med andre.

De tilbagelagte kilometer meldes hver dag ind på Landsbydystens Facebook side. Når Landsbydysten slutter søndag den 21. april, bliver kilometerne talt op. Vinderholdet bliver offentliggjort i Landsbydystens Facebookgruppe og på koldingkommune.dk.

I forbindelse med afslutningen af Landsbydysten planlægger nogle områder et arrangement. Tid og sted fremgår i Facebook-gruppen ”Landsbydysten”.

For at være med i Landsbydysten skal man melde sig ind i gruppen ”Landsbydysten” på Facebook. Landsbydysten 2024 begynder den 8. april og slutter søndag den 21. april.

Se også