120 til ’Smuk landsby’ oprydningsdag i Hejls, Sjølund og Hejlsminde

Lørdag d. 13 april blev der afholdt smuk landsby dag i Hejls, Hejlsminde og Sjølund.

Lokalrådene i de tre byer står for planlægning og koordinering af indsatsen, mens frivillige lokale udfører arbejdet.

De frivillige fra Sjølund mødtes ved Sjølund multiarena, Hejls frivillige mødtes i klubhuset, mens de frivillige fra Hejlsminde mødtes ved havnen i Hejlsminde. Dagen startede med morgenbrød sponsoreret af Brugsen i henholdsvis Sjølund og Hejls.

Her blev opgaverne gennemgået, og tovholderne samt de frivillige spredtes ud i områderne til de forskellige opgaver.

I alt dukkede mere end 120 frivillige op til en dejlig dag i godt vejr og den gode sags tjeneste.
Hejlsminde blev som bekendt hårdt ramt af stormfloden i oktober, og selvom der allerede var udført et kæmpe arbejde med udbedring af skaderne, manglede der stadig en del oprydning og rengøring i forberedelse til en dejlig sommer for lokale og turister i Hejlsminde. Hejls bypark blev gjort forårsklar og en bænk blev renoveret.

Sjølund fik renoveret parkeringspladserne ved forsamlingshuset og Ludvigs plads, mens der i frugtlunden og kriblekrablehaven blev luget, ryddet op og hygget med bål og skumfiduser.

I hele området gik frivillige ruter og samlede affald. De undrede sig over, hvor meget affald, der var endt i naturen.

Til frokost mødtes de frivillige fra Hejls og Hejlsminde i klubhuset i Hejls, hvor Ville’s slagtehus havde sponseret pålæg, mens de frivillige i Sjølund mødtes til grillpølser, sponseret af landsbyforum. Begge steder med drikkevarer sponseret af Molle Lykke Nielsen.

Hejls-Hejlsminde lokalråd og KSU-Sjølund lokalråd vil gerne takke de frivillige og sponsorer for det store arbejde og hyggeligt selskab.

Se også