Lunderskov Efterskole vandt fire filmpriser

Lunderskov Efterskole triumferede ved årets Dolly Awards, hvor filmelever fra skolen kunne gå hjem med hele fire priser fra årets filmfestival.

Det var 11. gang, at der blev afholdt Dolly Awards, der er filmfestivalen for landets efterskoler. Her fejres og hyldes den kreativitet og ungdommelige talentmasse på landets efterskoler, der elsker at lave film.

Bedømt af professionelle

Det hele kulminerede lørdag aften, da Dolly Awards blev afholdt på Lunderskov Efterskole, hvor årets priser skulle uddeles. Det skete til et Awards-show, der var Oscar værdigt. I juryen sad blandt andet skuespillerne
Nicolaj Kopernikus og Stine Primdahl samt den Oscarvindende instruktør Martin Strange-Hansen. Det er også dem, der har vurderet filmene og uddelt priserne.
35 film dystede

I et historisk tæt felt med flere end 35 film fra mere end 10 efterskoler var niveauet tårnhøjt. Hele 12 priser skulle uddeles i løbet af aftenen.

Det blev især en festlig aften for filmeleverne på Lunderskov Efterskole, der flere gange skulle på scenen og holde takketale. De talentfulde unge filmskabere vandt nemlig hele fire priser.

De vandt priserne

Kortfilmen ”Hvad er vi?” vandt Bedste Lyd, mens kortfilmen ”Bror, jeg elsker” vandt den eftertragtede
Publikumspris, hvor pub-likum har stemt på filmene. Men det var kortfilmen ”Stellaland”, der vandt hele to priser – nemlig Bedste Klip og Juryens Specialpris. En helt særlig pris, som juryen kan uddele til en film, der har gjort sig bemærket på en ekstraordinær måde.

Og det er en pris, som eleverne bag Stellaland er særligt glade for:

”Vi er virkeligt overraskede over at vinde to priser. Det er en virkelig fed fornemmelse, at så dygtige og
kompetente mennesker synes, at vi har lavet en god film. Vi har arbejdet hårdt, men lige nu føler vi, at det var det hele værd. Og meget mere til,” siger Bertram Robin Graahede, der har været instruktør på Stellaland.

Stellaland

Kortfilmen handler om Stella, der har en far, der er alkoholiseret. Når hverdagen bliver for meget, flygter hun ind i sin fantasi til Stellaland, hvor hun med sine fantasivenner kan lege og have det sjovt i en arkadespillehal. Væk fra hverdagens bekymringer og problematiske familieforhold.

Netop den tematik fremhævede juryen.

”Det er dejligt at vide, at vores film faktisk sætter tanker i gang og rører folk. Det var lidt det, vi ønskede, når vi lavede en film med en så alvorlig historie,” siger Edith Friis Nilaus, der spiller hovedrollen som Stella.

Stolte elever

Filmeleverne fra Lunderskov Efterskole er utrolig stolte af deres indsats, og det samme er efterskolens
ansatte. Nu skal statuetterne på plads i glas og ramme til minde om en mindeværdig aften.
Årets pris Bedste Film gik dog til filmen ”Gensyn” fra Aarhus Efterskole, fortæller pressechef for Dolly Awards Nikolaj Toftgaard.

Se også