Forbud mod afbrænding

Asger Christensen, Jordrup
Medlem af Europa-Parlamentet, Venstre.

LÆSERBREV: Vi har netop stemt “ja tak” i Europa-Parlamentet til et europæisk forbud mod afbrænding af tekstiler. Virkelig på tide.

Tekstiler er den 4. største klimasynder i EU efter mad, bolig og transport. Én af årsagerne er, at man brænder tøj af, der ikke bliver solgt. Den tilgang går ikke i dag. Vi skal blive meget bedre til at genbruge og genanvende. Det kommer vi til at sætte flere krav til i EU!

Der kan ikke længere være nogen tvivl om, at vi skal blive bedre til at genbruge. Derfor bliver jeg også så harm, når vi gang på gang hører om tekstilindustrien, der smider alt deres usolgte tøj på et bål og futter det af lige op i atmosfæren. Helt ærligt….

Og bedre sent end aldrig kommer EU nu med et fælles forbud mod afbrænding af tekstiler. Selvom jeg generelt ikke er den store fortaler for forbud, så er det jo i tilfælde som disse, at EU virkelig giver mening. For skal man endelig kigge mod forbud, som af den ene eller anden grund kan være helt nødvendigt, så giver det da kun mening, at vi løfter i fælles europæisk flok.

Men det er ikke kun til tøj, vi kommer til at sætte krav. Nej, vi kommer til i EU at sætte langt flere krav til genanvendelse for alle produkter. Vi skal øve os i – ikke bare at genbruge – men at genanvende vores produkter. Det kommer jeg til at kæmpe benhårdt for næste mandat, hvis jeg er så heldig at blive genvalgt til Europa-Parlamentet. For det giver da ingen mening, at vi skal futte splinternye og brugbare produkter af til skade for både os selv og planeten.

Asger Christensen, Jordrup
Medlem af Europa-Parlamentet, Venstre.

Se også