Lokale SF- og DD- politikere i fælles demonstration

Karina x 2 uddelte 300 hveder på Føtex p-plads i Syd-Kolding.

Karina Lorentzen, Kolding, og Karina Adsbøl, Hjarup, demonstrerede imod regeringens ”tyveri” af St. Bededag.

Vreden, over at SVM-regeringen sidste år afskaffede Store Bededag, forenede to politiske modstandere i en fælles demonstration fredag den 26. april.

Folketingsmedlemmerne Karina Adsbøl (SF) og Karina Lorentzen (DanmarksDemokraterne) uddelte 300 hveder til forbipasserende sammen med et kækt postkort (se herunder) for at minde om ”tyveriet”.

– SVM-regeringen kom som en tyv om natten og stjal danskernes fridag. Ikke et eneste parti gik til valg på det, og så tromlede den afskaffelsen af Store Bededag igennem. Hen over hovederne på danskerne, oppositionen, kirken og den danske arbejdsmarkedsmodel. Det er simpelthen en uskik, siger Karina Adsbøl (DD).

– Jeg har svært ved at forstå, at statsministeren slet ikke tænker på familielivet og børnene, der bruger mange timer i daginstitutionerne. Vi er på gaden i dag, fordi deres tyveri ikke er glemt, siger hun.
Karina Lorentzen (SF) stemmer i:

– Vores partier kan være uenige om meget, men vi er enige om, at det er usmageligt at frarøve danskerne en fridag, de har haft i mange år. Vi har ikke brug for at arbejde mere, og jeg har svært ved at forstå, at S har lyst til at undergrave lønmodtagerne på den her måde. I et samfund, hvor flere og flere går ned med stress, tror jeg tværtimod, at vi har mere brug for de små oaser i hverdagen, hvor vi kan mødes med vores familier på tværs af geografi eller lade op, forklarer Karina Lorentzen.

De to kvindelige politikere delte postkort ud, hvor de ansvarlige politikere var maskeret som tyveknægte. På et andet postkort stod der ”Glemmer I, så husker vi. I dag skulle vi have holdt fri sammen med familien. Men regeringen har stjålet vores fridag. Hold nallerne væk!”
Se også