1000 elever synger på Skamlingsbanken

Onsdag d. 8. maj – dagen før Kr. Himmelfart – samles godt 1000 børn og lærere fra 17 af kommunens skoler på Skamlingsbanken til det årlige skamlingsbankeevent.

Her deltager eleverne i fællessang, undersøgelser af søens lyde, fordyber sig i stedets ukendte historier, finder ro gennem guidet meditation, mærker historiens vingesus og meget mere.
Dagen foregår i et stort anlagt stjerneløb, hvor fællessangen både indleder og afslutter dagen.
Hertil har eleverne op til eventet øvet både historiske og nye danske sange, der kredser om fællesskaber, naturen, identitet og det danske.

Et helt særlig sted

– Skamlingsbanken er et helt særligt sted med både unik natur, men også en helt særlig historie, som trækker tråde tilbage til både udviklingen af det gryende demokrati, forståelsen af dansk identitet og det danske sprog.

Det er en oplevelse, som vi gerne vil, at børn i dag får et indblik i og en større forståelse af. Ligesom mange af både deres forældre og bedsteforældre tidligere har oplevet Skamlingsbanken, udtaler stadsarkivar Lene Wul.

Fra sidste års skoledag på Skamlingsbanken ses eleverne ved den historiske stenstøtte.

Børn i bakkerne

Det bliver med andre ord en dag med masser af børn i de grønne bakker, hvor alle sanser kommer i spil, og hvor håbet er, at eleverne oplever glæden ved at bruge sig selv og sin stemme på samme måde som tidligere bl.a. N. F. S. Grundtvig og Gyrithe Lemche har gjort, da de holdt deres historiske taler på Skamlingsbanken.
Efterfølgende har klasserne mulighed for at deltage i konkurrencen om at skrive den bedste sang med afsæt i dagens inspiration på melodien: ”Det haver så nyligen regnet”.

For tredje år

Det er tredje år i træk, at Skoletjenesten Kolding ved Kolding Stadsarkiv i samarbejde med Kulturskolen Kolding og Kolding Naturskole inviterer 4. og 5. klasser på Skamlingsbanken. Skamlingsbankeeventet er støttet af Region Syddanmark og en del af projektet ”Minde og mødesteder”, som også EWII har støttet.

Eleverne skal også på terrænløb ad de mange stier på Skamlingsbanken og de kuperede områder omkring Højskamling. Her ses ruterne.
Se også