Josephine fangede nordlyset over Skamlingsbanken

Når nordlyset kunne ses på vores egn, skyldes det en såkaldt geomagnetisk storm af styrke 4/5. Det er første gang i 19 år, at der kommer en sådan storm. Og stormen skyldes, at en solplet sender masser af elektrisk ladet plasma ned mod jorden.
Mange læsere har set det fantastiske nordlys, som i weekenden kunne ses over Sydjylland. Blandt dem var Josephine Seiding, som bor i Taps.
Hun fortæller:
– Jeg var hjemme i Taps og kunne se, at himlen var lidt anderledes omkring kl. 00:00, så jeg gik ind og sagde til min kæreste, at vi skulle køre ud et sted, hvor der var mørkt og højt oppe.
Så vi kørte til Skamlingsbanken, da det er et smukt sted, og udsigten bare er fantastisk. Jeg tog billedet for at vise Skamlingsbankens vartegn og skønheden bag historie, natur, astrologiske begivenheder. Så det var heldigt, at nordlyset viste alle regnbuens farver i det øjeblik, jeg tog billedet. Billedet er taget ca kl. 00:23, fortæller Josephine Seiding.
Se også