Kultur for unge er godt for alle

LÆSERBREV: Ungdomskultur og kultur for unge er noget af det, der former vores samfund og beriger vores liv med innovation, kreativitet og fællesskab. Det er en levende mosaik af musik, kunst, sport og meget mere, skabt af unge, der søger at udtrykke sig selv og finde fællesskab med hinanden. Men bag denne dynamiske kultur ligger en vigtig erkendelse: det at fremme ungdomskultur kræver engagement og støtte fra hele samfundet – også dem uden for den ”unge aldersgruppe”.

Derfor har det også været vigtigt for mig og for SF, at der er kulturtilbud til alle. Og selvom man ikke er byrådets Benjamin, skal det jo ikke være en hindring for at sikre gode kulturtilbud til unge! For vigtigste af alt er faktisk, at man gider lytte til de unge, tager sig tid til det og ikke mindst tager dem og deres ideer alvorligt. For det er vigtigt at fremme mangfoldighed og inklusion, så alle unge føler sig velkomne og repræsenterede i kulturlivet.

Det betyder, at steder som Huset Fundament, hvor unge kan mødes, udfolde sig kreativt og deltage i forskellige aktiviteter med den rette støtte, får mulighed for at blomstre. Det betyder, at vi vender bøtten og sender GAME på gaden for at lytte til, hvad de unge vil have, når det kommer til at udbrede gadeidrætten. Det betyder, at vi på den måde kan sikre, at unge i vores samfund har de bedste betingelser for at udfolde deres potentiale og skabe en kultur, der beriger os alle.

Iben Lehmann Rasmussen,
Byrådsmedlem for SF,
Vestervang 27, Kolding

Se også