En kødskandale i Region Syddanmark

Jørn Dohrmann

LÆSERBREV: Er vi til grin for vores egne penge, og hvor er politikerne?

Når chefen for Region Syddanmark Jørgen Bjelskou med fuld alvor vil afskaffe oksekød for de ansatte i Regionen, bør det være gennemtænkt.

Jeg står tilbage med en fornemmelse af, at vi har ansat en person, der har sin egen dagsorden, som han vil pålægge alle andre.

Når chefen melder ud, at nu skal der ikke købes oksekød til de middage, Regionen skal deltage i, sender man et signal, og jeg vil da gerne støtte lokale projekter, hvor der kommer kød fra naturpleje, og det er både får og okser, som bruges til det.

De spiser græs og holder invasive arter i skak, alternativet er, at vi skal bruge traktorer og maskiner til at slå det ned. Ja dyrene lever også i et frit liv. Ved Skamling har man i mange år kunne møde disse dyr, og der findes også en lokal slagter, så dyrene ikke nødvendigvis skal ud på en lang rejse eller transport.

Hvis chefen i stedet vil have folk til at spise frugt og grønt, risikerer man jo også, at det er meget mere klimabelastende, ja lad os spise kiwi eller mango eller mange andre frugter, som transporteres langt væk fra, og måske er der også fjernet en regnskov for at producere de afgrøder, og måske er der også brugt meget gødning og pesticider samt genmanipulerede afgrøder.

Hvorfor har chefen ikke tillid til sine folk, og bare opfordrer dem til at købe lokalt, og bruge sin sunde fornuft?

Jørn Dohrmann
Vamdrup. Kandidat for
Moderaterne.

Se også