Fem nye udstillere på Kreative Værksteder i Hejlsminde

Straks efter industriferien er der Kreative Værksteder i Hejlsminde Forsamlinghus. Det sker fra lørdag den 20. til søndag den 28. juli.

Johanne Jørgensen arbejder med genbrugs-materialer og skaber nye designs i form af bedårende børnetøj, tossede tasker, pudsige punge og trendy tørklæder.

For mange er det en tradition at besøge de Kreative Værksteder i Hejlsminde Forsamlingshus, som hvert år holdes i uge 30.

Blandt de 12 kunsthåndværkere, der i år udstiller fra den 20.-28. juli er der fem nye udstillere.

Det er Anne-Mette Kidmose, Kirsten Wagner og Dorit Knudsen, der hver har tre dage på skift.

Johanne Jørgensen udstiller de sidste to dage med re-design af syet tøj og unikke glaslysestager.

Hele ugen udstiller Hanne Vedel billeder ”malet” med sytråd.

Den faste gruppe

Udover gæsteudstillerne kan man møde de faste udstillere, som kommer fra det lokale område.

Det er Birgitte Ekholm Gaardsted, der arbejder med glasperler over en levende flamme. Keld Nielsen drejer og skærer ting i træ.

Birthe Engedal er kendt for sine malerier og postkort fra Christiansfeld og Hejlsminde.

Keramik har fyldt Kirsten Birkedal Wagners hverdag de sidste 30 år. Hun kreerer både rakubrændte skulpturer og skåle og traditionelle pottemagerskåle og -fade. Raku-brændingen foregår i en udendørs ovn med efterfølgende reduktion i savsmuld. Denne teknik har sin oprindelse i Japan.

Annelise Nielsen, Hejls, er The grand old lady, som har vævet på sine væve i 30-40 år. Hun finder selv sine mønstre og farvesammensætninger.

Sophie Dahlman har arbejdet med patchwork i 35 år. Lene Olsen gør det mest i strikning og vævning. Og Preben Nielsen arbejder udenfor forsamlingshuset med pileflet.

Mange gæster sætter pris på at få en kop kaffe og en hjemmebagt kage fra husets køkken. Og en lokal sponsor i Hejlsminde sørger for, at værkstederne kan leje ”Danmarks smukkest beliggende forsamlingshus” på den smalle landtange mellem Lillebælt og Noret.

Hanne Vedel Hestbæk ”maler” med tråd på sin symaskine. Hun syr zigzag-sting lag på lag, så det til sidst danner motiver inspireret af naturen. Syteknikken har Hanne selv udviklet. På standen kan man se, hvordan billederne bliver til, når Hanne sidder og syr.
Dorit Knudsen arbejder med rakubrænding. Hun har lavet keramik næsten hele sit liv. Hun nyder at sidde ved drejebænken, men vil gerne kombinere drejningen med modellering og derved skabe sine helt egne værker. Og det må gerne gøre folk glade, siger hun.
Anne-Mette Kidmose arbejder med stentøjsskulpturer og altid med historier spundet ind i skulpturen. Eventyrlige væsener be-folker hendes keramiske univers, og både store og små skulpturer finder deres vej ud i verden.
Se også