Festival for Livsglæde og Skt. Hans i Skanderup

Velbesøgt ”Festival for Livsglæde” og udendørs gudstjeneste i kirkelunden lagde op til Skt. Hans bålet om aftenen.

Søndag den 23. juni blev ”Festival for Livsglæde” afholdt for anden gang i kirkelunden ved Skanderup Kirke.

Den nye festival blev meget belejligt slået sammen med Sankt Hans fejring. Derfor varede den helt fra friluftsgudstjenesten kl. 14.00, til solen gik ned over bålet, søerne og de røde jordbær med chokoladeovertræk, der gav livsglæden det sidste nøk opad, fortæller Mia Broe Jakobsen, der er kirke- og kulturmedarbejder ved Skanderup Kirke.

Skvalderkålspesto og mælkebøttevin

– Undervejs i festivalen blev kirkelunden besøgt af ca. 300 interesserede gæster og en mere uimponeret pony, som godmodigt gav de mindste en ridetur.

De mange gæster kunne efter gudstjenesten bedømme kager i en kagekonkurrence, købe eller bytte planter, smage på naturen, bl.a. i form af skvalderkålspesto, mælkebøttevin og honning, købe genbrug hos Y’s Men, male en livsglædekop, lytte til skøn sommermusik, drikke gratis kaffe, spille havespil og meget andet.

Cykelskulpturen, der blev lavet af Jakob, Lars og Nicolai, skal være blikfang, når PostNord kører forbi den 16.8.

Insektjagt og snobrød

De yngste gæster kunne udover at få en ridetur, lytte til fuglestemmer og gå på insektjagt med Indiana Jane, som man normalt møder til kirkens safarigudstjenester.

De kunne også bage snobrød og bygge med på det store insekthotel, der fik form af en kirke.

For alle besøgende var der også mulighed for at lære mere om biodiversitet og grønne tiltag ved kirken samt opleve en stille stund i ”den grønne katedral” ved lapidariet bagved kirken.

Der var også kagesmagnings-konkurrence.

Båltale af politiker

Byrådspolitikeren Birgitte Kragh (V) glædede sig over, at kirken i Skanderup i ca. 800 år havde samlet mennesker. Hun mente, at når danskerne ofte er kåret som et af de lykkeligste folk i verden, så skyldes det den tillid, vi har til hinanden, til retssystemet og til myndighederne. Der er både et økonomisk og socialt sikkerhedsnet spændt ud under os. Det giver tryghed og tilfredshed.

Men hun nævnte også TV2s afsløringer i ”Den Sorte Svane”, som viser at nogle har en flosset moral og medvirker til svindel.

Den lokale byrådspolitiker Birgitte Kragh holdt båltalen.

– Så kan man godt tænke, hvor galt det egentlig står til med troværdigheden og vores danske værdier. Men så er det godt at mødes til Skt.Hans, til ”Festival for Livsglæde”, til møde i foreningen, eller i kirken. For der er glæden, fællesskabet og lysten til at bygge hinanden op nemlig til stede, sagde Birgitte Kragh bl.a. i sin båltale.

Forsamlingen sluttede dagen med at synge sommersange ud over den stille sø mod det blussende bål og solnedgangen.

Se også